afbeelding van bertboerland

Het grote Dries Buytaert Interview

Drupal is het hobby project al lang voorbij. Dat uit zich niet alleen in honderdduizenden Drupal websites, duizend coders en het is niet alleen zichtbaar in de gemeenschap die ook steeds verder professionaliseert. Het uit zich ook in hoe media ons weten te vinden en over ons schrijven. Was er recent al een review op Linux.com, stonden onze Druplicon al op de cover van PHP architect, nu weten Nederlandstalige media ons ook te vinden.

Op datanews (onderdeel van VNU) vindt je een interview met de "lead" van Drupal, Dries Buytaert.

Hij is nog geen dertig, maar toch is Dries Buytaert 'per ongeluk' de stuwende kracht geworden achter de Drupal-gemeenschap die ondertussen een duizendtal ontwikkelaars telt. Drupal is momenteel een van de meest besproken opensource contentmanagement-platformen. Gek genoeg begon alles met een doe-het-zelf messagingsysteem dat de communicatie tussen kotbewoners van de Universiteit Antwerpen aanzwengelde.

Voor mainstream media een goed artikel dat jou wellicht kan helpen om (je manager te overtuigen) "iets met Drupal te gaan doen".

Immers: in Europa zijn privé-personen de drijvende kracht achter Drupal. Al is Buytaert er rotsvast van overtuigd dat zijn missionariswerk er uiteindelijk toe zal leiden dat het systeem ook bij de it-ondernemingen ingang vindt.

"Een ding is zeker: de vraag naar Drupal-specialisten is veel groter dan het aanbod."

Lees de rest in het artikel en laat in een comment weten wat je er van vindt en wat je in het Nederlandstalige gebied met Drupal wilt doen.

Auteur: 
bertboerland
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee