afbeelding van BarisW

1 domein kiezen

Wellicht schop ik hier veel mensen mee tegen de schenen.. maar is het geen idee om gewoon 1 domein te kiezen in plaats van .nl/.be? Het scheelt dubbele content en bugs zoals deze.

Vanzelfsprekend kunnen we dan drupal.be redirecten naar drupal.nl (en zelfs drupal.be/dit-is-de-content naar drupal.nl/dit-is-de-content.

Waarom NL? De content is in het Nederlands. En volgens mij (correct me if I'm wrong) staat er geen Franstalige content op de site?

Auteur: 
BarisW
afbeelding van be-web
Door be-web op 7 november, 2011 - 13:22

Drupal is in Belgie ontstaan. Dat alleen is al genoeg reden om .be aan te houden. Dubbele content is inderdaad een issue dat aandacht vraagt.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

afbeelding van BarisW
Door BarisW op 7 november, 2011 - 13:24

Wat een drogreden :)

Daarbij zeg ik niet dat we drupal.be moeten opheffen, maar dat we hem forwarden.

Baris Wanschers
Mede-eigenaar van LimoenGroen en voorzitter van Stichting Drupal Nederland

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 7 november, 2011 - 16:54

ik denk dat dit op termijn nodig is, maar er zijn nog zo veel zaken die hieraan gerelateerd zijn die we eerst moeten oplossen, zoals bijvoorbeeld de vraag of er naast een community site een commercieel deel moet komen

ik heb geen bezwaar tegen een forward naar drupal.nl (niet www.drupal.nl), maar een .nl domein is niet precies hetzelfde als een "nederlandstalige" site: het geeft aan dat het een "nederlandse" site.

het onzinargument over oorsprong van drupal in belgie kunnen we gewoon negeren

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van be-web
Door be-web op 8 november, 2011 - 08:27

Wat ik met die opmerking eigenlijk wilde aangeven, is dat je niet zomaar kunt negeren dat er veel Nederlands sprekende/schrijvende Belgen op dit forum zitten. Waarom zou je hun de .be extensie ontnemen? Maar blijkbaar leeft dit niet zo in België, Boris?

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

afbeelding van Johnny van de Laar
Door Johnny van de Laar op 11 november, 2011 - 10:13

Anders maken we hem op even maanden .nl en op oneven maanden .be of is dat weer oneerlijk omdat even maanden meer dagen hebben?

Maar even serieus qua google pagerank zie ik geen verschillen tussen de domeinen (allebei PR: 5) dus qua SEO maakt de keuze tussen de 2 niet uit.

Ik heb ook even gekeken naar aantal users per land en dat is 1597 uit NL en 2267 uit BE. Dus dan zou .be het meest logisch zijn.

Ik weet niet wat google analytics zegt over bezoekers aantallen?

www.ezcompany.nl

afbeelding van Johnny van de Laar
Door Johnny van de Laar op 11 november, 2011 - 10:17

oh en voor de volledigheid 785 mensen zonder land.

en als ik filter op mensen ingelogd in het afgelopen jaar:
716 uit be
524 uit nl

www.ezcompany.nl

afbeelding van BarisW
Door BarisW op 11 november, 2011 - 10:20

Het maakt me eigenlijk niet eens zo heel veel uit welk domein het nu wordt, als het maar 1 domein is. Beter voor de PageRank, geen gedoe met Google Maps API keys, geen login die ik weer kwijt ben als ik een linkje naar .be volg, etc.

Wat als we een nieuw domein gaan bedenken? drupalgroep.org ofzo? En dan forwarden van beide domeinen?

Baris Wanschers
Mede-eigenaar van LimoenGroen en voorzitter van Stichting Drupal Nederland

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 11 november, 2011 - 10:21

Ik zou het liever houden zoals nu. De gmap bug is iets kleins en er zijn verschillende oplossingen voorhanden en het is de eerste keer dat we echt een issue hebben met het hebben van twee domeinen. drupal.be direct forwarden naar drupal.nl komt er in de praktijk op neer dat drupal.be niet meer bestaat, wat mij (als Belg) niet goed lijkt. Ik begrijp uiteraard dat Nederlanders daar minder een probleem mee hebben :)

Anderzijds heb je gelijk dat er geen Franstalige content op de site staat; er is daar in het verleden nog met de Franstalige Belgen over gediscussieerd, zij hebben nu http://drupalfr.be. Vermits het forum en de andere community zaken in het Nederlands zijn en er (mee daardoor) een sterke band is tussen de Nederlanders en de Belgen, zou ik dat zo samen houden. Er is ook te weinig content om een spliitsing te maken.

We hebben tijdens de sprint ook beslist om de site meer op de community te richten en minder op het business aspect van Drupal vermits beide in de praktijk moeilijk te combineren zijn en er ook geen tijd/design was daarvoor, Roel De Meester ging verder kijken als er vanuit de Drupal bedrijven interesse was om een aparte Drupal business op te stellen die los staat van deze site en showcases, supportbedrijven, referenties, ... bevat. Eventueel kun je daar dan wel een splitsing doen tussen Belgie en Nederland en daar 2 sites maken vermits de Drupal markt in tegenstelling tot de community me wel erg gescheiden lijkt tussen België en Nederland.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.