afbeelding van Vincentje

1 persoon controle wat op de site komt

Hallo

Bestaat er een mogelijkheid dat er 1 centrale beheerder bepaald welke content op de site komt?
Ik zit met een site waar er verschillende mensen content toevoegen.
Er zou 1 persoon de volledige controle moeten hebben of het al dan niet online komt wat die mensen schrijven.
Kan dat in drupal?

Of zou ik gewoon moeten werken met gepubliceerd ja/nee

Alvast bedankt

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Vincentje
Door Nick Van den Broeck op 14 december, 2015 - 23:39

Zelf geen ervaring mee, maar even Googelen zette mij op dit spoor: https://www.drupal.org/project/revisioning . Het schijnt me dat deze module doet wat je nodig hebt. Er staat ook een duidelijke link bij naar hoe je een 'workflow' opzet om dit te bereiken.
Deze pagina toont nog veel meer modules met gelijkaardige functionaliteit: https://groups.drupal.org/node/71618 . Wel even aandacht lezen, sommige modules geven een admin/moderator een waarschuwing dat nieuwe content is gepubliceerd, maar dan is die content al wel zichtbaar. Dat is niet wat je zoekt denk ik.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 15 december, 2015 - 03:30

Bij "inhoudstypes" kan je bij "publicatie opties" onder "standaardopties" bij 4 dingen vinkjes zetten:

  • gepubliceerd
  • aangeraden op de voorpagina
  • vastgeplakt bovenaan de lijst
  • nieuwe revisie aanmaken

Ik denk dat je daarmee al een héél eind komt.

Als je dan gaat kijken bij "inhoud" (admin/content) kan je daar gaan filteren op niet-gepubliceerde inhoud. Zo krijg je snel een overzicht van wat eventueel al dan niet moet/mag gepubliceerd worden. Je kan dan zelfs "in bulk" publiceren door vinkjes te zetten bij alles wat mag gepubliceerd worden.

Ik heb ooit op een testsite wel geëxperimenteerd met een module om de beheerder telkens een mailtje te laten sturen als er nieuwe inhoud en/of reacties werden toegevoegd, ik meen met de rules-module maar ik meen dat dat nog onder Drupal 6 was.

Ik denk dat wat je kan oplossen zonder extra module(s) toch de voorkeur verdient boven weer een extra module te gebruiken. Dat vertraagt enkel de laadtijd van je site. En als eigenaar ga ik toch dagelijks kijken op mijn eigen site wat er van nieuwe dingen zijn gepubliceerd, zeker omdat ik een forum heb (op één site) en dat toch wil opvolgen.

Jo

afbeelding van be-web
Door be-web op 15 december, 2015 - 10:06

Revisioning werkt goed maar lijkt een wat zwaargewicht voor de vraag. Het alleen gebruiken van de Publicatie opties brengt je al heel ver. De Publicatie opties zijn voor iedereen zichtbaar. Met de module Simplify kun je deze verbergen voor bepaalde rollen.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

afbeelding van Vincentje
Door Vincentje op 17 december, 2015 - 16:27

Iedereen bedankt. Ik heb de bovenstaande module eens uitgetest het is zoals Hans zegt een prima module maar toch te zwaar voor wat ik moet doen. Ik heb mijn klant uitgelegd wat met publicatie mogelijk is en vond het meer dan ok. Toch weer wat bijgeleerd op het forum ik wist niet van het bestaan van dergelijke modules.

Grt
Vincent

Vincent

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.