afbeeldingsstijl

Dag Iedereen

Ik wil op mijn site scherpe logo's plaatsen.
maar hoe kwaliteitsvol de logo's ook zijn, ze blijven op mijn site iets wat wazig verschijnen. Sowieso een Logo van 72dpi 214px x 168 px is niet echt kwaliteitsvol. Dus ik maakte de logo's om te testen 150dpi 2140px x 168px. Als ik de foto opendoe in de browser is deze perfect, maar te groot natuurlijk. Ik liet deze schalen met drupal afbeeldingsstijlen, maar blijkt drupal deze dan te gaan herbewaren naar 72dpi 214px x 168 px. Zo krijg je natuurlijk nooit een scherpe afbeelding.

Is de enige mogelijkheid om dit te omzeilen geen formaat in mijn afbeeldingsveld in te vullen en dan in de css de afmeting te bepalen? of is er een mogelijkheid dat k dat ook via drupal zelf kan doen zonder dat drupal de afbeelding zelf herschrijft?

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
Karel08
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 5 juni, 2020 - 14:49

Wat is de grootste maat die beschreven wordt in je css voor een normale browser? Dus niet voor een kleiner mobiel scherm.
Zeg 100 x 80px.
Dan maak je een logo op die maat in 100 dpi en upload die m.b.v. ftp in plaats van het bestaande logo.
Probeer het ook voor 150 dpi 100 x 80px uit.

http://familiekloots.nl
hobby: https://dldsa.nl

Door Karel08 op 5 juni, 2020 - 15:28

ja dat kan ik inderdaad ook doen, maar het is de bedoeling dat mensen met beperkte kennis gewoon maar data hoeven in te voeren, dat zijn niet moeten zitten prutsen in de ftp. heb gewoon besloten in mijn css te werken. afbeeldingsstijl op originele afbeelding zetten, en dan aparte css stijl ingeven in het drupal overzicht

Grts

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.