Afdrukken of pdf maken van een pagina (Drupal 7)

De module 'Printer, email and PDF versions' wordt niet meer ondersteund door Drupal.
Ik ben nu op zoek naar een gebruiksvriendelijke Drupal 7 module om een website-pagina te kunnen afdrukken of een pdf te creëren, maar dat lijkt niet zo simpel.
Ik heb bv. de module 'Entity Print' geïnstalleerd, maar dat vereist blijkbaar nog bijkomende downloads en acties, waar ik kop nog staart van begrijp.
Punt 1:' Make sure you have wkhtmltopdf installed, this module presumes the path is: '/usr/local/bin/wkhtmltopdf' you can change this at /admin/config/content/entityprint' Dit is een windows toepassing, ik jan die op mijn computer installeren, maar ik veronderstell dat dit op de server van mijn host moet gebeuren, hoe doe ik dat?
Punt 4.: 'Install PHPWKHTMLTOPDF dependencies: drush make --no-core -y sites/all/modules/phpwkhtmltopdf/phpwkhtmltopdf.make'. Ik weet niet hoe ik een drush commando moet uitvoeren.

Kan iemand mij daarbij helpen?
Of is er een andere, goede, gebruiksvriendelijke printmodule voor Drupal 7.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Gust Van Mierlo
Door bramvandenbulcke op 24 juni, 2022 - 09:06

Je hebt geluk, die 'Printer, email and PDF versions' heeft de noodzakelijke patches gekregen en wordt terug ondersteund, zie https://www.drupal.org/project/print.

***
http://bram.io
http://webwerk.be

Door Gust Van Mierlo op 24 juni, 2022 - 21:46

Dank u Bram, maar ik heb nog wel een probleem.
Ik heb 2 websites en heb op beiden de 2 modules (printer friendly pages en printer friendly pages UI) terug ge-enabled en een update gedaan. Op 1 van de sites war er geen probleem, maar op de andere kreeg ik een error-pagina.
Dus heb ik de modules terug ge-disabled en ge-deïnstalleerd met de bedoeling om ze terug te kunnen downloaden en installeren.
Maar ze blijven in de lijst van de modules staan.
Ik heb een recente backup, dus ik dacht: ik zal die restoren en opnieuw proberen, maar op het restore scherm van de module 'backup and migrate' is er een upload limiet van 8 Mb, terwijl mijn backup 504 Mb is.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee