Authenticatie per pagina

Goedenavond,

Als eerst wil ik even kwijt dat ik op het moment nieuw ben met drupal. Ik ben misschien nog van de oude generatie maar ik maak mijn websites op het moment nog met kladblok als het moet. Ik maak voornamelijk gebruik van HTML/ CSS en daarnaast enkele javascripts als het nodig is. Verder ben ik niet bekend met CMS systemen. Nu ik een nieuwe site aan het maken ben waarbij meerdere mensen aan de ontwikkeling zullen deelnemen ben ik toch op zoek naar een cms systeem.

Mijn vraag is hierbij of het mogelijk is om niet alleen rollen en moderators in te stellen maar ook authenticatie te kunnen verlenen per pagina.

Hoe bedoel ik dit? Voor onze site mogen klanten op een eigen pagina duidelijk maken waar hun bedrijf voor staat. Hier kunnen ze hun eigen fotos uploaden en hun teksten aanpassen.

Voorbeeld:

www.voorbeeld.info/bedrijven/hotels/goldentulip
www.voorbeeld.info/bedrijven/hotels/europa

Nu hebben beide bedrijven elke een eigen pagina op mijn server. Ik wil hun een account meegeven waarbij zij individueel alleen hun eigen pagina mogen aanpassen.

Je verwijst de rollen dus eigen naar pagina's

Heeft iemand hier ervaring mee of weet hoe dit is op te lossen?

Alvast bedankt,

Kevin Damstra

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
kevin.damstra
afbeelding van Xano
Door Xano op 14 januari, 2010 - 01:39

Nodeaccess of vergelijkbare modules.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 14 januari, 2010 - 11:18

Als iedereen die pagina's mag zien heb je geen nodeaccess of andere nodig. De permissie in Drupal core "edit own content" (in Nederlands iets in de zin van bewerk eigen pagina) geeft enkel aan een gebruiker de rechten zijn eigen pagina's te bewerken en dat zou moeten voldoende zijn voor wat je wenst.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.