Back up van drupal via mysql bestand

Beste,
Hoe stel ik een upgrade in van de drupal via de bestanden die ik via mail heb ontvangen. Door een update is er iets misgegaan en zit ik nu terug in de installatie pagina van drupal

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
aquino
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 4 december, 2014 - 14:37

Welke bestanden heb je via mail ontvangen?

Kijk eens via ftp na of het bestand settings.php op je host correct is ingesteld. Dat is niet hetzelfde als settings.php op je locale server. Je moet in settings.php je databasenaam, je usernaam (van de database) en je wachtwoord (ook van de database) ingeven.

Jo

Door aquino op 4 december, 2014 - 14:45

als ik de map uit -pak krijg ik enkel dit bestand te zien. Mijnkijk-2014-11-27T09-26-44.mysql zou het eventueel mogelijk zijn om via de coru de settings.php terug te zetten en in te stellen naar behoren? En waar moet ik dat instellen?

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 4 december, 2014 - 15:06

Ik heb in je vorige posting de bestandsnaam aangepast want ik kan zo op je website ;-)

Het lijkt me een backup/export van je database. Waar komt die vandaan? Ik denk dat je eens moet te rade gaan bij iemand die je één en ander kan tonen. Een volledige uitleg binnen dit forum gaat iets te ver.

Wat heb je? 'k Heb je vorige postings eens nagelopen. Vertrek je van een site op je pc die je nu op een host wil zetten? Had je een site waar je iets aan gewijzigd hebt?

Jo

Door aquino op 4 december, 2014 - 15:14

Nee had een site op de host al aangemaakt en wilde drupal updaten naar 7.33 toen kreeg ik allerlei foutmeldingen. Ik heb via de site ingesteld dar dan een backup moets worden gemaakt en naar mijn mail gestuurd moest worden. eerste kreeg kon via host het terug zetten naar vorige versie en nu moet ik de site terug opnieuw instellen lijkt me. Zou iok nu alles kunnen instellen op de settings.php?

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 4 december, 2014 - 15:27

Zie het bericht van Hans Rossel (koba) op je eerdere vraag: http://drupal.be/forum/upgradeprobleem-733

Jo

Door aquino op 4 december, 2014 - 22:30

Ik heb alles nagekeken en dat staat goed op de settings.php ik denk dat ik drupal gewoon opnieuw ga installeren. Had geen back up van de bestanden gevonden enkel dat mysql bestand.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 4 december, 2014 - 23:53

Doe het dan maar zoals het hoort: maak je site op een server op je pc en als alles klaar is zet je het online. Maak regelmatig backups naar de site op je pc en als er updates zijn doe die dan eerst op je pc en zet pas nadien over naar de host.
En ga misschien eens via het volwassenenonderwijs een cursus volgen. Op diverse plaatsen starten nieuwe cursussen eind januari/begin februari. Dan kom je ook dit soort dingen niet tegen.

Jo

Door aquino op 5 december, 2014 - 00:18

Zal ik in het achterhoofd houden bedankt voor de hulp trouwens.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee