afbeelding van Xano

Basistemplate

Na van de week beseft te hebben dat ik bij elke Drupal template die ik maak een aantal dezelfde dingen aanpas, heb ik besloten een basistempate te maken met een aantal standaard theme overrides en CSS rules erin. De overrides zijn voornamelijk om overbodige classes en markup te verwijderen en de CSS zorgt ervoor dat dingen als collapsible fieldsets en autocompletes standaard werken. Scheelt weer werk elke keer als ik een nieuwe template maak.

- Menu's worden heel anders opgebouwd. De 'leaf' class heb ik weggehaald. Een leaf is via CSS altijd toegankelijk via de selector 'li li'. Ook wordt gekeken naar het parentitem van elk menu. Bevat dit item een titel, dan is de tree die op dat moment opgebouwd wordt een top-level tree en krijgt deze de class 'menu MENUNAAM', waarbij menunaam de titel van het totale menu is, maar dan versimpeld met trim(), check_plain(), strtolower() en een str_replace die eventuele overgebleven spaties omzet naar streepjes. Zo kan je elk menu een unieke styling geven, iets wat ik al in veel gevallen heb moeten missen.
- Blocks hebben minder markup
- Comments hebben geen titel, wel signature. Een patch voor Core zorgt ervoor dat signatures niet autmatisch aan de berichten worden toegevoegd (Drupal 5 dus allemaal)
- Standaard CSS rules voor autocompletes, collapsible fieldsets, resizeable textarea's enzo.

Als er meer mensen behoefte aan zoiets hebben (geen idee of dat zo is, kan me goed voorstellen dat veel mensen niet dezelfde voorkeuren als ik hebben), dan wil ik de uiteindelijke boel wel online gooien. Echt een theme/template wordt het niet, dus hij kan niet op drupal.org bij de templates komen te staan.

Hebben jullie nog wat tips voor de standaard 'stroomlijning' van Drupal?

Auteur: 
Xano
afbeelding van george@dynapres.nl
Door george@dynapres.nl op 7 februari, 2008 - 09:52

Deze themes bieden je wellicht meer achtergrond:

http://drupal.org/project/sympal_theme
http://drupal.org/project/zen

Dynapres.nl

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee