Behoorlijk ontgoocheld in drupal, website is onbruikbaar geworden

Ik ben een vrij onervaren computerliefhebber, die zich onlangs heeft laten verleiden om een drupal website te maken (www.inclusiefbuitengewoon.be), met volledige zelfstudie. Ik was best wel tevreden over het resultaat, maar nu zijn er onlangs problemen opgedoken waar blijkbaar mijn webmaster (mediawax) ook niet goed weet wat te doen. Ik heb ook niet het geluk om iemand in mijn vriendenkring te hebben die er iets meer van afweet dus zit ik nu vast. Ik heb mijn website nog gemaakt onder 8.2.6, uiteindelijk tot 8.2.8 kunnen upgraden, maar 8.3 lukte stevast niet; altijd 'er zijn problemen met de website, probeer het later opnieuw'. Ik dacht dat het aan mijn theme mayo lag die nog niet bijgebeend was, dus ik dacht nog even te wachten en mij nog niet teveel zorgen te maken.
Maar nu was er dus een update voor webform module (alhoewel ik deze nog niet gebruik) en ik doe zoals gevraagd een update, ik update ook de database en toen is het misgelopen. Een scherm waar ik niets meer mee kon doen (jammer genoeg geen screenshot genomen). Veel rode letters en iets van 'adress this issue' en dat was het dan... Ik kon niets meer doen met de website, ze laadt nog wel gelukkig maar inloggen lukt als gebruiker niet meer en als beheerder krijg ik nog wel het beheermenu maar als ik ergens op klik krijg ik voortdurend dat irritante zinnetje 'er zijn problemen met de website, probeer het later opnieuw'.
Ik dacht dan maar een backup versie terug te zetten via installatron maar dat lukt ook niet:
Dit is de mail die ik krijg:

Technical error:
Error: A database query has failed. Is the entered database information correct? Does the account have available disk space?

type = mysql
host = localhost
database = medi3276_drup1
username = medi3276_drup1
password = **HIDDEN**

Technical information:
method = importFile

errstr = fopen(/home/medi3276/domains/inclusiefbuitengewoon.be/public_html/.hteykwd1e3cl4wkocs88woksc8c.data): failed to open stream: No such file or directory in /var/installatron/cache/te_0c2ad3a94bd077bc6f5602eb9fca70b0[21] (PHP 5.5.37 Linux)
Unable to read `/home/medi3276/domains/inclusiefbuitengewoon.be/public_html/.hteykwd1e3cl4wkocs88woksc8c.data': File does not exist.

End of report.

En in het installatron menu krijg ik: error: this is a failed install. It should be uninstalled.

Mijn webmaster kan er ook niet wijs uit geraken. Hij heeft ook al geprobeerd om een server backup te maken maar dat lukt ook niet.
Opnieuw maken is best wel veel werk, en eigenlijk ook geen optie omdat ik met leden zit, dus daarom deze wanhopige vraag of jullie mijn site kunnen redden?

Ik ben best wel teleurgesteld in het gebruiksgemak van drupal. Ik vind het een fantastisch platform maar het is helemaal niet voor 'niet-experten'. En ik denk ook niet dat het altijd op punt staat? Voortdurend die updates, daar krijgt een mens stress van, zeker als je website het dan laat afweten...
Sommige modules vereisen ook al drush en composer en dat is jammer want echt niet gebruiksvriendelijk. Op die manier zal drupal toch enkel nog voor webdesigners te gebruiken zijn heb ik de indruk.

Ik heb nog een volgende website op stapel staan maar die zal toch in wordpress moeten gebeuren vrees ik...

Hoopvolle groeten,
Annemie

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
annemiep
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 18 juli, 2017 - 20:13

annemiep Heb je een back-up gemaakt met de module backup van voor de update?

afbeelding van belba
Door belba op 28 juli, 2017 - 13:46

Het zou kunnen dat er iets is misgelopen met je webform module. Als je nog toegang hebt tot de admin, deinstalleer deze module. En verwijder ze. Clear je cache. Je kan ook update.php proberen en een rebuild.php
Als je een backup van je site wil terugzetten, moet je 1 de site terug zetten, maar ook een backup van je database. Zorg er ook voor dat je database gegevens kloppen met je gegevens in je settings.php. Inderdaad Drupal is erg moeilijk om onder de knie te krijgen, maar eens je het kent ben je dan ook met het beste bezig.

Succes, Jan

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 28 juli, 2017 - 23:29

Als je geen toegang m.b.v admin heb moet je de module uitzetten volgens deze uitleg:
https://www.drupal.org/node/1920484

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee