bestandssysteempad wijzigen

voor een upgrade van een site van mij wil ik de bestandssysteempad van de drupalsite aanpassen. Het staat nu "privaat".

Ik ga alle bestanden opnieuw uploaden. In hoeverre is het mogelijk die verwijzing aan te passen? Met wat moet ik rekening houden?

Auteur: 
Rodeo
Door msn op 27 maart, 2008 - 19:07

Waar je rekening mee moet houden is het effect dat alle bestaande (oude) verwijzingen naar attachments niet meer werken. De linken zijn verbroken. Denk aan plaatjes, files, user pictures, en wat niet meer. Deze verwijzingen staan per item in de database.

Als je een beete met mysql kunt omgaan kan je een query maken die alle oude systeempaden omzet. Als de database nog klein is, is het ook nog handmatig te doen.

Zoals jezelf aangeeft: Je kan alle attachments ook hernieuwd aanmaken. Bij een kleine site nog redelijk uivoerbaar. Dit is wat moelijker bij user foto's, omdat deze foto's door users zelf worden geplaatst. Aanpassing van de link in de db is hier beter.

Image modulen zoals Gallery, imce of imagecache zijn lastiger aan te passen via de db, wel mogelijk echter opnieuw opzetten is hier gemakkelijker.

Daarnaast wordt je oude private file map niet gewist, je hebt voldoende schijfruimte nodig. Het wissen van de oude private filemap moet met de hand.

Verwacht veel ellende! Het genereert een hoop foutmeldingen dus niet doen op een life website. Het is te doen, echter: niet doen, tenzij...
Maak een kopie van je oude db!!!!

Door Rodeo op 27 maart, 2008 - 23:09

Dank voor dit helder antwoord!

Het gaat om een eerder kleine website, zonder al te veel uitbreidingen (gn image modules, geen gebruikersfoto's, ... ) Het enige wat ik zal moeten veranderen zijn de bestanduploads, maar die indeling moest toch al lang eens herwerkt worden (zodat ik de "private"-map eindelijk ook eens kan beveiligen).

Het zal wel een beetje wringen worden om de website aan te passen, maar ik zorg zeker voor voldoende backups :-) Ik houd jullie verder op de hoogte.

~~~~

Door msn op 28 maart, 2008 - 01:02

Als het aantal wijzigingen beperkt is dan zou je het volgende kunnen doen:

- maak veiligheidskopiën van db en je files folder!!
- kopieer (scheelt foutmeldingen als je pagina's bezoekt!!) je files folder met inhoud naar de nieuwe locatie (vermoedelijk drupal/files/..)
- ga met phpmysql naar je db en zoek alle path verwijzingen op van je oude path locatie.
- verander deze velden (per stuk) met de edit mogelijkheid van phpmysql naar het nieuwe path
- cache en watchdog tabellen hoeven niet te worden aangepast.

Eerst met 1 veld testen of het werkt:
- path aanpassing maken
- betreffende file of image van de originele locatie verwijderen
- testen in drupal op de juiste verwijzing (F5 gebruiken ivm caching van je browser)

succes

Door Rodeo op 9 april, 2008 - 22:44

OVergang ging vlot en zonder problemen: bestandenmap aangepast, daarna alle bestanden verwijderd en opnieuw geüpload (voor sommigen is deze stap een probleem, maar ik had tot alle bestanden verbeterd dus deze stap zat er automatisch in). Enkel de favicon gaf wat problemen.

~~~~

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.