Beste intranet-optie voor drupal 5.0-site

Beste Drupal-gebruikers,
Al geruime tijd volg ik de ontwikkeling van dit fantastische beestje, maar pas sinds kort bezit ik de "technische vaardigheden" om Drupal te installeren en te beheren. Reken mij tot de grote fans. :)

Anyway, ik zoek een goede manier om een intranet te bouwen op mijn drupal 5.0-site. Ik zie dat er in de loop der tijd verschillende modules zijn ontwikkeld (al dan niet compatibel met 5.0), dus zie door de bomen het bos eventjes niet meer.

Kan iemand mij adviseren?
Ik wil een deel van de website afschermen van de anon users. Enkel users met een bepaalde role moeten in staat zijn dit deel te bezichtigen. Dit deel zou in de toekomst een forum, wiki, verslagen-folder, etc. moeten kunnen bevatten.
Prioriteiten: veilige afscherming, en vooral gebruiksvriendelijkheid. De gebruikers zijn drupal-leken van het ergste soort, dus zij moeten in staat zijn bijv. een verslag te posten op het intranet zonder verder veel te moeten aanvinken, etc.
De beste optie: users die op het intranet zitten en content willen bijdragen, hebben niet te keuze om de acces tot deze content te verruimen.

Auteur: 
TUc
Door TUc op 24 januari, 2007 - 17:29

Een beetje gĂȘnant om op je eigen post te antwoorden, maar iemand anders kan er misschien nog wat aan hebben.

Als drupal-groentje vond ik de organic groups module een beetje te complex om mee te werken, dus probeerde ik het met de Taxonomy Acces Control Module. De vocabulary "status" heeft dan de terms "publiek" of "intranet". Elke pagina met de term "intranet" scherm ik dan van anon users af door middel van de TAC module.

Is dit een veilige manier om een intranet op te bouwen?

~~~~~~~~~~~~
Jan Heynen
www.krimson.be

afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 25 januari, 2007 - 01:56

Dit is inderdaad een goed techniek, dus genant is dat niet om dat om je eigen post terug te beantwoorden. Dat zien we hier veel liever dan onbeantwoorde posts omdat mensen niet de moeite nemen om 3 regels met hun eigen gevonden oplossing te posten. Dus.. merci!

Je kan trouwens ook nog ergens instellen of Je die termen 'publiek' en 'intranet' ook nog als Tags op je post ziet voorkomen.
Deze taglinks laten de bezoekers dan toe om alle publiek of intranet content te listen.
Persoonlijk zet ik die links meestal uit maar laat ik alleen de echt beschrijvende tags zien vb 'project','bestuur','vzw','media','algemeen'.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.