Captcha werkt niet altijd

Omdat er regelmatig spam binnenkwam via het contactformulier heb ik 2 weken geleden de module Captcha geïnstalleerd. Nu moet je een simpele som oplossen voor je een formulier kunt bewaren. Ik heb dit getest en het werkte. Maar sindsdien heb ik wel nog 2x een spam binnengekregen.
Heeft iemand een idee?

Dank u,
Gust

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Gust Van Mierlo
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 21 mei, 2020 - 10:49

Ik heb nooit een of andere captcha-module gebruikt. Op een vroegere D7-site (met forum) gebruikte ik de spambot module (ism met de site www.stopforumspam.com) die het uitstekend deed.
Op drupal.be wordt momenteel de honeypot-module gebruikt. Die maakt gebruik van een voor gewone gebruikers verborgen veld. Spambots die de broncode uitlezen zien het veld wel en vullen het in. Formulier waar het veld dus is ingevuld is een bot en wordt er uit geknikkerd.
Ik heb het persoonlijk zo niet begrepen op formulieren waar je een of andere captcha moet invullen dus als het kan met een oplossing zonder interactie gebruik ik liefst die oplossing.

Jo

Door Gust Van Mierlo op 21 mei, 2020 - 19:04

Bedankt, Jo
Ik ga de honeypot-module proberen.

Door Gust Van Mierlo op 25 mei, 2020 - 20:23

En het werkt! Het eerste logbericht van honeypot is geregistreerd: 'Blocked submission of webform_client_form_5 due to submission of the form in less than minimum required time.'

Nogmaals bedant, Jo.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee