afbeelding van Sutharsan

Centrale vertaalomgeving voor Drupal-vertalingen

Sinds kort is er een centrale vertaalomgeving op http://localize.drupal.org waar alle Drupal-modules vertaald kunnen worden en waar actuele vertalingen gedownload kunnen worden. Hoewel de site nog in Bèta is, kan je nu al gebruik van maken.

Deze video laat zien hoe je jezelf aanmeldt en een vertaling toevoegt.

Iedereen kan zich bij de 'Dutch'-groep aanmelden en vertalingen voorstellen. De voorstellen worden door een beheerder gecontroleerd en voor gebruik vrijgegeven. De vertaalomgeving is gevuld met alle beschikbare vertalingen van Drupal 6 modules. Gebruik daarom alleen localize.drupal.org voor nieuwe vertalingen en niet meer de issue queue van de betreffende module.

De vertaalomgeving
Stijlgids Nederlandstalige Drupal-vertaling
Woordenlijst Nederlandstalige Drupal-vertaling

Drupalversie: 
5.x, 6.x, 7.x
Auteur: 
Sutharsan
Door Lenn-art op 13 oktober, 2009 - 14:56

Nu heb ik een aantal vertalingen gedownload, maar ik heb de indruk dat ze niet geimporteerd zijn. De modules stonden er al, ik heb de vertalingen met FTP erop gezet. Sla ik dan niet een stapje over?

========
hi :-)

Door Lenn-art op 19 oktober, 2009 - 13:41

* kick *

Nog steeds heb ik hier geen oplossing voor gevonden. Ik kan de vertalingen downloaden, maar hoe krijg ik de bestanden geïmporteerd in Drupal? Als ik ze download, dan krijg ik een mappenstructuur zoals de module. Nou ja, die upload ik dan. Maar Drupal weet niet dat er nieuwe vertalingen bij zijn gekomen.

========
hi :-)

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 19 oktober, 2009 - 15:19

Lenn-art dit is niet de plaats voor support voor een niet werkende vertaling. Dit is een artikel over de nieuwe vertaalomgeving en het gebruik daarvan. Maak voor je vraag een nieuw onderwerp aan in het forum.

-- Erik

Door Lenn-art op 19 oktober, 2009 - 15:26

Mijn vraag betreft het gebruik van de vertaalomgeving ..

========
hi :-)

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee