Conline - Open Source leverancier

Conline tracht op een inoverende manier ondernemingen te helpen bij het realiseren van hun doelen. Daarbij is tegenwoordig een degelijke technische én vooruitstrevende softwarematige ondersteuning onontbeerlijk. Conline zorgt dat uw bedrijfsprocessen beter worden geautomatiseerd zodat een korte ROI (return on investment) wordt bekomen.

In tegenstelling tot de meeste andere software leveranciers bent u bij Conline steeds eigenaar van de voor u ontwikkelde software en bijhorende broncodes. Dit is zo omdat wij zoveel als mogelijk gebruik van Open Source - toepassingen (zoals oa. Drupal) , zo garanderen we u een optimale continuïteit én kwalitatief hoogstaande oplossingen.

Unieke aanpak:
Wij bieden u de garantie dat u nooit afhankelijk zal zijn van ons wanneer u dat niet (meer) wenst. Toch zijn wij ervan overtuigd dat u onze kwalitatieve en innoverende werkwijze zal waarderen. U zal het nooit meer anders willen!!! Dit is de geest van Open Source!!!!

Meer informatie op : www.conline.be

Auteur: 
Conline.be
Door Lenn-art op 28 oktober, 2008 - 08:11

Als particulier (geen zakelijke belangstelling dus ;-) zat ik jullie site te lezen. Nu noemen jullie een goed rijtje op van voordelen, maar zouden jullie ook niet beter een lijst met nadelen opnoemen? Dat komt en eerlijker over en geef je de uitstraling dat je goed weet waar de plus en minpunten zitten.

Als je op de markt loopt en de marktkoopman prijst zijn o zo super polish tripleX power smooth wax aan met alleen maar voordelen dan denk je toch ook: ja het zal wel, maar noem nou eens nadelen?

Mijns inziens geef je met voor & nadelen een evenwichtiger beeld waardoor je voor potentiele klanten betrouwbaarder overkomt.

========
hi :-)

Door Conline.be op 29 oktober, 2008 - 10:06

Inderdaad zijn er aan Open Source ook enkele nadelen. Toch, Ik ben ervan overtuigd dat deze niet opwegen tegen de voordelen (Uit het oogpunt van de klant dan). Ik zal er werk van maken op de site. Thanks for the tip!

Door Lenn-art op 29 oktober, 2008 - 14:58

Ook ik geloof dat voordeel < nadeel. Maar het komt betrouwbaarder over: "he, dat bedrijf heeft nagedacht over hun product en weet waar de voor en nadelen zitten." Er zijn al genoeg bedrijven die alleen maar voordelen aangeven. Dan zou jij de 13e van de dozijn worden? Onderscheid je en als dat is door eerlijk zijn bouw je daarmee alleen maar een reputatie op :-)

========
hi :-)

afbeelding van Bart Haedens
Door Bart Haedens op 28 oktober, 2008 - 19:53

Wat is er juist innoverend aan jullie werkwijze? (Andere aanpak structuur/opbouw/...?)

Drupal Bart

Bart Haedens

Door Conline.be op 29 oktober, 2008 - 19:31

Ik ben reeds jaren actief in de internet (applicatie) wereld. Het overgrote deel van de software aanbieders (inclusief webdesigners) hanteren een gesloten software beleid. Steeds meer klanten worden opgelicht niet alleen op vlak van niet vrijgeven van broncodes, maar ook op vlak van nabestellingen, dit door hun leverancier, velen onder hen zijn er niet eens van bewust.
Conline wil hier tegenaan gaan!
Open Source zal steeds belangrijker worden in de software en bedrijfwereld. Op dit moment zijn er nog maar weinig 'echte' Open Source leveranciers, maar hier zal ongetwijfeld snel verandering in komen.

afbeelding van bockereyer
Door bockereyer op 29 oktober, 2008 - 15:24

Ik werk op de IT-afdeling van een organisatie met een 1000-tal werknemers. Mijn chef, een paar open-minded collega's en ik zijn er al een tijdje rotsvast van overtuigd dat open-source de oplossing is om uit de wurggreep van Microsoft te geraken.

Begrijp me niet verkeerd en laten we eerlijk zijn Microsoft levert (meestal) goede software. Het probleem is dat hun software stilaan evolueert naar een "totaal oplossing". Je kiest bijvoorbeeld voor Office 2007. Om alle mogelijkheden optimaal te gebruiken ben je verplicht om ook Windows fileservers, Windows Exchange, Sharepoint etc... te gebruiken. Uiteindelijk resultaat, je bent met handen en voeten aan Microsoft gebonden. Er rest je alleen nog een jaarlijkse gepeperde rekening. Om je een idee te geven, wij hebben geraamd dat de initiële omschakeling naar Office 2007 voor ons het eerste jaar minimaal € 1.250.000 kost en dan jaarlijks nog € 300.000 licentiekosten. Ik heb het hier enkel en alleen over de software en opleiding en niet over het feit dat we ook een deel van onze hardware versneld moeten vernieuwen.

Waarom zijn we dan nog niet overgeschakeld? In één woord gezegd "support". Er zijn nog te weinig firma's die bewezen hebben dat ze op langere termijn degelijke ondersteuning kunnen garanderen. In een goed bestuurde grotere organisatie is niet de prijs maar lange termijn ondersteuning het belangrijkste criteria. Hopelijk komt hier snel verandering in maar voorlopig blijft het jammer genoeg bij wishful thinking.

BTW: ik vind de naam Conline niet zo erg geslaagd. "Con" doet mij altijd aan oplichters denken? Sorry.

nunc est bibendum

Door Conline.be op 30 oktober, 2008 - 08:40

Hallo,

Bedankt voor uw reactie. Microsoft heeft inderdaad enkele goede software paketten, toch is er voor nagenoeg elke software van Microsoft een Open Source alternatief. Je moet soms wel wat zoeken ;-)

Ook kleine bedrijven trachten een afhankelijkheid te creëren, denk maar aan de talloze eigen CMS modules.

Met het laatste puntje 'Support' ben ik het niet helemaal met je eens. Ik ben ervan overtuigd dat nagenoeg elke leverancier in staat is om eveneens support te leveren op een Open Source software. Bijvoorbeeld Drupal: Met een klein beetje inwerking en de nodige PHP/Mysql kennis en een beetje Object Georiënteerd programmeren kan je aan de slag met Drupal. Als je volgens de open source principes ontwikkeld hanteer je meestal een gestructureerde manier van programmeren, wat het makkelijker maakt voor derden om nadien aanpassingen of uitbreidingen aan te brengen aan je code. Wat onafhankelijke support steeds mogelijk maakt. Uiteraard is het mijn bedoeling de klanten te houden om een lange termijn samenwerking aan te gaan. Maar het zal niet zijn omdat de klant met handen en voeten gebonden is!

Toch hoop ik net als jou dat er snel verandering zal komen in de mentaliteit en dat Open Source aan belang zal winnen!!!

Ik moet zeggen dat 'Con' inderdaad wat doet denken aan oplichters (blijkbaar niet enkel bij onze Engelse vrienden). Daarom volgende primeur: Conline zal eveneens een meldpunt (in de nabije toekomst) zijn voor bedrijven dat opgelicht worden of vermoeden dat ze worden opgelicht. Conline staat onder andere voor:
Consulting, Consultancy, Convict line, Continuïteit, Connection, connectivity, Online, ...

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.