afbeelding van Sutharsan

Drupal 5.0 vertaling begonnen

Met de release van Drupal 5.0 RC1 is het startsein gegeven voor de vertaling van de 5.0 core.
De NL-vertaling is onderweg. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.

-- Sutha

Auteur: 
Sutharsan
afbeelding van Xano
Door Xano op 7 januari, 2007 - 14:25

Hoe ver staat het er nu mee? Ik ben nu zelf bezig met 5 RC1 voor een site en ik zou heel erg graag de vertaling willen hebben. Ik kan zelf wel gaan beginnen, maar dat is zo'n rotwerk en onzinnig als er al mensen begonnen zijn.

Nog een tip voor de Belgische vertalers: Probeer de vertaling zo Nederlands mogelijk te houden (officieel Nederlands dus). In de vertaling van Drupal 4 zaten best veel 'Belgische' stukken en dat is een beetje jammer van de vertaling. Met alle respect voor de Belgen en de vertalers, maar dit lijkt me wel even een punt dat wat aandacht verdient :)

//edit: Kan je gewoon met [url=http://cvs.drupal.org/viewcvs/drupal/contributions/translations/nl/]deze[/url] bestanden bezig gaan als je wil gaan vertalen, of hoe zit dat?

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 7 januari, 2007 - 21:35

De vertaling vorderd erg goed. Ik heb hulp van ngommers gekregen en ook jou hulp wordt zeer gewaardeerd. Om nu nog te beginnen met de vertaling is nogal dubbel werk omdat de vertalingen klaar zijn en er alleen nog controles uitgevoerd moeten worden.

Een Nederlandse vertaling zal voor omze vlaamse vrienden misschien weer vreemd 'in de oren klinken'. In de 4-vertaling zaten m.i. een aantal ongelukkige vertalingen, maar ik weet nog altijd niet of ze Vlaams waren. Wat ons Hollanders vreemd in de oren klinkt is daarmee nog niet Vlaams. Het blijft zoeken naar een evenwicht en misschien dat de 5.0 vertaling voor anderen mensen te Hollands is. We zullen zien.

-- Sutha

-- Erik

afbeelding van Xano
Door Xano op 7 januari, 2007 - 21:53

Zijn alle vertalingen al af? Dat meen je niet? :| Da's dan heel erg petje af voor jullie!. Ik wil best helpen. Mail maar even naart bart puntje woeiwoei apestaart gmail puntje com als je hulp nodig hebt.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.