afbeelding van maikelm

Drupal 7 Architectuur Seminar

DRUPAL7

Drupal7 is een Open Source Web Content Management Systeem. Om het innovatievoordeel van Drupal7 te behalen is een architectuur voor de start noodzakelijk. Hiervoor is inzicht en kennis nodig van Drupal7. Drupal7 heeft een enorme potentie.

Het is niet voor niets dat veel grote bedrijven en overheidsinstellingen zoals het Witte Huis, Sony, Intel en de BBC nu hebben gekozen voor Drupal. Het kan de flexibiliteit en reactiesnelheid van iedere organisatie drastisch verhogen.

VOOR WIE

Dit seminar is voor iedereen die overweegt met Drupal te starten of de overgang naar Drupal7 wil maken. In een kort tijdbestek wordt een compleet overzicht gegeven van alle belangrijke architectuuraspecten van Drupal7. Daarnaast worden concrete implementatiescenario’s besproken en wordt u gewezen op de valkuilen bij implementatie en gebruik.

Dit maakt dit seminar geschikt voor business managers, IT-managers, architecten, consultants, systeemanalisten, ontwerpers, lijnmanagers en projectmanagers.

Door het interactieve karakter van deze workshop worden niet meer dan 20 deelnemers toegelaten. Schrijf dus snel in.

WAT LEVERT HET OP

In korte tijd krijgt u inzicht in de nieuwe architectuurconcepten van Drupal7. Daarnaast leert u alles over de nieuwe mogelijkheden die Drupal7 biedt bij het realiseren van uw eBusiness omgeving. Ook krijgt u inzicht in de potentiële valkuilen bij gebruik en beheer. Maar bovenal leert u hoe u Drupal7 strategisch kunt inzetten in uw eigen organisatie.

DATUM EN TIJD

Het Drupal7 architectuur seminar vindt plaats op dinsdagavond 16 november 2010. Vanaf 18.30 bent u welkom. Locatie: Apeldoorn. Het seminar duurt van 18.45 tot 22.00u.

PROGRAMMA

* Inleiding Drupal7
* Kosten en baten
* Technische architectuur Drupal7
* Open standaarden in Drupal7
* Drupal7 SEO en het semantisch web
* Gebruik, beheer en onderhoud
* Bedrijfsspecifieke uitbreidingen maken in Drupal7
* Beveiliging
* Toekomst van Drupal

KOSTEN EN AANMELDEN

Deelname kost € 200,- (excl. BTW) per persoon (documentatie, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen). Aanmelden kan via mail info@organisatieontwerp.nl. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u de bevestiging, factuur en routebeschrijving toegestuurd.

ANNULEREN

U kunt annuleren tot drie weken voor het evenement plaatsvindt. Er wordt echter wel € 25,– (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht. Annuleren is niet meer mogelijk vanaf drie weken voor het seminar plaatsvindt. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

MEER INFORMATIE

Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Organisatieontwerp.nl via info@organisatieontwerp.nl.

Auteur: 
maikelm
Door Jax@drupal.org op 3 september, 2010 - 15:30

Hallo, je post voldoet niet aan de voorwaarden om te posten in het commerciële forum. Gelieve deze na te lezen http://drupal.be/forum/voorwaarden-voor-posten-in-commerci%C3%ABle-diensten en je post aan te passen. Anders wordt deze ook verwijderd.

De belangrijke passage is: Berichten dienen een volledige beschrijving te bevatten.

afbeelding van maikelm
Door maikelm op 3 september, 2010 - 15:43

Link verwijderd. OK now?

Door Maethortje op 3 september, 2010 - 20:37

Misschien lees ik erover, maar waar is het precies? Daarnaast vind ik 200 euro voor 1 avond per persoon toch vrij veel...

afbeelding van maikelm
Door maikelm op 3 september, 2010 - 21:51

Locatie was weggevallen. Veel dank voor je reactie.Locatie is in Apeldoorn (Nederland).

Drupal wordt volwassen. Standaard kost een seminar of cursusdag tussen de 500 en 600 EUR. En dan ben je meestal goedkoop uit.

Dit een intensieve cursus is van meer dan 3 uur in een zeer mooie ambiance. Daarnaast verlies je als deelnemer geen productieve uren overdag. win-win dus.

Voor 200 EUR mag je inderdaad wel wat verwachten. En terecht. Deze training is dus echt value for money. Uniek nieuw opleidingsmateriaal. Als je in kort tijdbestek wil weten wat Drupal en m.n. Drupal7 is, wat je nu echt kan met Drupal7 en wat er allemaal nog gedaan moet worden voordat Drupal (m.n. 7) stabiel is en blijft werken in jouw bedrijf , is het deze investering meer dan waard. Drupal is de hobby sfeer voorbij.

Het Drupal CMS kan echt concurreren met zeer dure CMS oplossen van bijvoorbeeld GX, IBM, MS en vele anderen. Ik heb veel ervaring met gesloten (dure) oplossingen en OSS oplossingen. Aangezien D7 hopelijk nog meer in Enterprise omgevingen wordt gebruikt is door goede kennis vooraf veel geld te besparen.

Over kosten van Drupal (m.n. implementatie) en opbrengsten van inzet van Drupal kan lang gediscussieerd worden. Maar gezien de investering die bedrijven zonder IT personeel moeten doen om over te gaan naar Drupal (of te migreren) is een kleine investering in een inhoudelijk seminar winstgevend voor iedere deelnemer.

Door yoroy op 9 september, 2010 - 13:48

Prima initiatief. €200,- is peanuts voor de beoogde doelgroep volgens mij. Ben nog wel benieuwd hoe je zelf je D7 kennis vergaard hebt. Actief in de core issue queues? Idealiter kunnen we je overhalen een (samenvatting) van je presentatie aan de documentatie hier (http://drupal.nl/documentatie) toe te voegen :)

afbeelding van maikelm
Door maikelm op 9 september, 2010 - 15:07

Lange tijd was ik een ´normale´ Drupal user/hacker. Sinds 2004 Drupal gevolgd. Naast vele andere OSS WCM systemen. Drupal heeft en had een bepaalde drempels voor nieuwe gebruikers en end-users. De vraag wanneer D7 (of D6) een juiste keus is is m.i. nog steeds niet triviaal. In het seminar wordt ook kort op deze vraag ingegaan.

Na zien en horen van Dries in Brussel, gesprekken met anderen Drupal fans (en haters!) ,ben ik nog wat kritischer naar de community te kijken. En dus recent toch maar een account op drupal.org aangemaakt om actief D7 te verbeteren waar mogelijk.

Sinds de eerste aankondiging van Dries mbt D7 ben ik D7 gaan volgen en ´gebruiken´.

Ik volg dagelijks nu natuurlijk de issuelijst voor D7, maar constateer dat issues die er nu zijn veelal ´discussies´ zijn tussen jongens en meisjes die al zoveel karma hebben dat ik mij daar niet in ga mengen. Om iets zinvols te kunnen zeggen over D7 moet je imho wel 'hands-on' flink gestoeid hebben met D7. Voor de gein eens wat functionaliteit in D7 modules ontwikkeld waarvan voor een module nu een aanvraag tot cvs-application loopt (een simpele form app). Zeer leerzaam om de api' s van D7 te leren kennen. Van symphony en cake ben ik een beetje afgestapt, omdat ik D7 toch meer en meer wil gebruiken (of misbruiken) als framework.

Om goed gevoel te krijgen bij D7 heb ik wel alle php-code eens door cscope gehaald en eens xdebug losgelaten om de core van d7 in de vingers te krijgen.

In mijn dagelijks werk programmeer ik niet, maar hou mij bezig met architectuur, ontwerp en afstemmen van eisen/wensen op wat technisch mogelijk is en het beste voor de business. Vaak in de J2EE en messaging hoek.

Kennis vergaren mbt D7 is bij mij tot op heden gebeurd obv hands-on en veel issues volgen. Over D6 zijn al vele boeken geschreven, maar alleen pro-drupal development is aardig, maar op veel punten te weinig diepgaand. Documentatie voor Drupal7 is en blijft m.i. een moeilijk gebied. Maar hier zit vaak wel het verschil tussen OSS en dure COTS oplossingen. DITA gaat het niet worden voor Drupal vrees ik. Persoonlijk mis ik nog een goede beschrijving van D7, maar waar ik iets mis op drupal.org pas ik het aan.

Aangezien ik naast D7 veel heb gewerkt met closed WCM software, wordt dit een boeiend seminar waarin vele veelvoorkomende ontwerp & implementatie uitdagingen aan bod komen. Want naast gebruik van D7 moet er nog veel georganiseerd en gedaan worden om D7 in een serieuze eBusiness omgeving werkend te krijgen en te houden.

In het seminar wordt dus ook ingegaan op wat standaard mogelijk is met D7 en waar een dedicated oplossing mogelijk beter is. Daarnaast is er een groeiende hoeveelheid distro's obv Drupal in omloop. Dit maakt het voor niet ingewijden niet makkelijker om te starten met Drupal.

Het speciale cursusmateriaal wat voor het Drupal architectuur seminar wordt gemaakt, zal waarschijnlijk na afweging van allerlei dilemma's en discussies met stakeholders onder een Creative Commons License worden vrijgeven.

In het algemeen zijn er m.i. wel veel opleidingen voor programmeurs. Maar inhoudelijke onafhankelijke seminars voor managers, architecten , ontwerpers en besluitvormers voor Drupal 7 (ook d6) zijn schaars.

Ik mik met het seminar m.n. op mensen die nooit naar OSS conferenties gaan en
die niet hands-on (dagelijks) met Drupal bezig zijn. Serieuze IT professionals
en bedrijven die echt vooruit willen met nieuwe technologische mogelijkheden. En die niet meer puur afwijzend staan tov OSS.

Drupal7 kennis is m.i. een must voor iedereen die serieus bezig is met een selectie traject voor een nieuw WCM systeem voor 2011, of wie nog altijd denkt dat een zelf gemaakt WCM beter is. Nog altijd zie ik bij klanten WCM systemen gemaakt door 1 of 2 programmeurs, wat op lange termijn oneindig duur en inflexibel is.

Door yoroy op 10 september, 2010 - 20:48

Zo, dank voor deze uitgebreide respons! Nu is inderdaad niet het moment om gezellig aan core patches for D7 mee te gaan doen, is helemaal niet gezellig tijdens de laatste loodjes :)

Misschien is het nog wel interessanter om hier te weten wat de typische *vragen* zijn die jouw beoogde publiek heeft als ze op zoek zijn naar een WCM systeem in plaats van de Drupal-specifieke antwoorden. Ik ben zelf ook geen developer en kon zelfs na wat googlen COTS en DITA niet echt thuisbrengen?

afbeelding van maikelm
Door maikelm op 11 september, 2010 - 17:09

DITA is een (ibm) OASIS standaard (http://dita.xml.org/) voor het opstellen van documentatie. Binnen de Drupal community lopen discussies, om ook de Drupal documentatie op deze wijze op te gaan stellen.

COTS staat voor Commercial, off-the-shelf. Voor IT managers & directeuren hebben de perceptie dat een COTS oplossing dé oplossing is voor het oplossen van alle IT problemen. Idee is dat een software pakket wordt aangeschaft, wat direct werkbaar is zonder aanpassing. Geen programmeurs en ontwikkeling meer nodig. Weg met de dure IT afdeling(en), is dan het idee. De praktijk laat helaas vaak zien dat de scheidslijn tussen configureren (bv SAP) en programmeren niet altijd scherp is.

Zorgen bij selectie van een WCM oplossing binnen grote bedrijven zijn vaak: Schaalbaarheid, stabiliteit en ondersteuning (van een leverancier via een dik contract). Ondanks veel succesvolle trajecten met OSS in Nederland (en daarbuiten) is een OSS oplossing voor veel bedrijven en overheden helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Inschrijven op aanbestedingstrajecten voor OSS WCM oplossingen als systemintegrator bij overheden was altijd een problematisch traject voor leveranciers.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.