drupal cache

Ik heb een vraag over drupal cache. Als ik bij een view de cache wil instellen op tijd wat betekenen volgende dingen dan?
Query-resultaten: De tijdsduur die onbewerkte query-resulaten gecached moeten worden.
Wat doet dit exact?

Weergegeven uitvoer: De tijdsduur dat de HTML-uitvoer gecached moet worden.
wat doet dit exact? als ik dit op bv 5 min zet, zal deze cache data dan gewist worden na 5 min?

Ik weet dat cache nodig is voor een vlotte drupal site.
Maar al naar een paar dagen zit er bijna 600mb aan cache in mijn database. hoe zorg ik dat mijn site snel werkt maar dat de cache niet overloopt?

Auteur: 
Karel08
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 10 mei, 2021 - 19:24

Drupal (en alle php of asp sites) hebben geen html-pagina's zoals een klassieke website. Je hebt php-pagina's die acties uitvoeren, dat combineren met gegevens uit de database en met pagina's die de html genereren.

Als iemand een pagina opvraagt moet die dus "gemaakt" worden en Drupal slaat die op in de cache. Als de volgende bezoeker die pagina opvraagt moet die dus niet opnieuw samengesteld worden maar wordt ze uit de cache gehaald.

Voor views moet je je afvragen hoe dikwijls die view uit de cache anders gaat zijn dan de nieuwe.

Dus hoe groter je site hoe meer cache, niet zozeer afhankelijk van het aantal bezoekers maar van het aantal nieuw gevraagde pagina's.

Jo

Door Karel08 op 10 mei, 2021 - 20:53

Dag Jo

Dat had ik zo wel allemaal een beetje door, maar is een cache van 600mb dan wel nog normaal? mijn DB overstijgt binnen de week een totale grote van 1gigabyte. maar zelfs met het duurste plan bij mijn provider fastcomet kom ik maar aan een maximum toegelaten groot van 1Gigabyte

Grts

Door bramvandenbulcke op 11 mei, 2021 - 11:15

Het is me ook al overkomen dat de database cache te groot wordt. Ik zou eens in de database kijken en filteren op grootte: meestal kan je dan zien welke cache tabel te groot wordt. Recent had ik een voorval waarbij de webform cache maar bleef aangroeien.

Dat probleem heb ik toen eenvoudig kunnen oplossen met een module die de tabellen controleert en om de zoveel tijd leegt. Zie https://www.drupal.org/project/optimizedb. Dan moet je wel controleren of het aan cache_form ligt. Indien niet, dan moet je elders kijken.

Die Views cache kan je gerust uitzetten.

***
http://bram.io
http://webwerk.be

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 11 mei, 2021 - 10:50
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee