Drupal database update

Ik moet van Drupal een database update doen, maar heb geen idee hoe.
Er staat:

Drupal database update

Use this utility to update your database whenever a new release of Drupal or a module is installed.

For more detailed information, see the Installation and upgrading handbook. If you are unsure what these terms mean you should probably contact your hosting provider.

1. Back up your database. This process will change your database values and in case of emergency you may need to revert to a backup.
2. Back up your code. Hint: when backing up module code, do not leave that backup in the 'modules' or 'sites/*/modules' directories as this may confuse Drupal's auto-discovery mechanism.
3. Put your site into maintenance mode.
4. Install your new files in the appropriate location, as described in the handbook.

When you have performed the steps above, you may proceed.

Ik ben net nieuw met Drupal, heb het pas gisteren gedownload en geïnstalleerd. Ik heb een aantal modules geïnstalleerd, waaronder imagecache. Daar was een probleem mee, ik moest het upgraden. Dat heb ik gedaan en daarna kreeg ik dus dit.

Weet iemand wat ik moet doen?

Bedankt!
Maxine.

Auteur: 
maxine
afbeelding van Xano
Door Xano op 15 december, 2009 - 00:55

Waar heb je precies een probleem mee? Heb je al gezocht hoe je dat eventueel kan oplossen?

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door maxine op 15 december, 2009 - 12:36

Wel, ik heb geen idee hoe ik dit moet doen. Ik moet een backup maken, maar weet niet hoe. En al die tutorials lijken me zo ingewikkeld. En dan hoop ik dat dat alles is dat ik moet doen en enkel op de link klikken om te upgraden? Of moet ik dan nog iets doen?

Ik heb nog niets geprobeerd, ik durf niet goed. Wil eerst weten waar ik aan begin en zeker zijn dat ik niets verkeerd doe. Ben heel lang bezig geweest om alles geïnstalleerd te krijgen, dus als ik dat allemaal opnieuw moet doen...

afbeelding van Xano
Door Xano op 15 december, 2009 - 14:54

Waar heb je precies een probleem mee?

Geef eens aan waar het spaak loopt. Als je concrete punten aandraagt kunnen we je helpen. Anders gaat het lastig worden. Met welke software beheer je je database?

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door maxine op 15 december, 2009 - 17:38

Ik gebruik phpmyadmin. Voor de rest weet ik zelf niet wat er misloopt. Ik heb een module geïnstalleerd en kreeg bericht dat die niet meer up to date was. Ik heb een update geïnstalleerd, en toen kreeg ik het bovenstaande bericht. Ik moet dringend de database updaten of iets dergelijks.

Het specifieke bericht:

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 15 december, 2009 - 17:58

Er loopt niets mis. Je hebt waarschijnlijk een module ge-upgradet die de database gebruikt dus die moet aangepast worden aan de nieuwe module. Via phpMyAdmin exporteer je je database naar je computer. Via je ftp-programma maak je een backup van je site, ook naar je eigen pc.
Normaal moet je dan de module die geupgradet moet worden verwijderen op de server en de nieuwe in de plaats zetten.
Dan je site in onderhoudsmode zetten (via http://jesite/admin/settings/site-maintenance) en dan in het scherm van het onderste screenshotje op de knop klikken.

Als je echter nog geen inhoud hebt van je site kan je het altijd wagen het te doen zonder die backups van database en code.

Jo

afbeelding van Xano
Door Xano op 16 december, 2009 - 00:57

Leg nou eens concreet uit waar het mis gaat :) Je hebt informatie gevonden over backuppen, maar je durft niet goed. Wat durf je niet? Welke stap ben je niet zeker over? Backuppen is een breed begrip, als je duidelijk aangeeft wat je niet duidelijk is of waar het mis gaat, dan kunnen we daar snel een passend antwoord op geven.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door maxine op 16 december, 2009 - 01:01

Wel ik durfde niet updaten zoals ik moest doen volgens drupal, omdat het er allemaal nogal gevaarlijk uit zag en dacht dat ik weer opnieuw ging moeten beginnen als ik alles verkeerd backupte. Ik ken totaal niets van drupal, dus sorry als ik het niet goed uitleg. Ik heb het nu kunnen backupen (denk ik), heb het geupdate en het probleempje is weg. Dus het is opgelost. Er staan nog een aantal andere probleemvenstertjes maar heb besloten om die voor de moment te negeren want ik begin wat gek te worden van alle problemen die ik al ben tegengekomen met drupal. Als je het niet kent is het toch nogal ingewikkeld. Modules deftig installeren enzo.

Bedankt voor de hulp!

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.