Drupal en Ubuntu

Hey,
Ik heb het volgende probleem: Ik heb drupal geinstalleerd op de lokale server van Ubunt 14.04LTS nu werkt alles prima kan alleen geen nieuwe modules of templates installeren krijg het volgende probleem zie bestand. Als je mij al op weg kunt helpen waar ik moet zoeken dan kom ik wel verder denk ik. Heb al op verschillende bronnen gezien maar die kunnen me niet verder helpen.

BijlageGrootte
Image icon probleeminstalerenmodule.jpg30.67 KB
Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
aquino
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 22 juli, 2015 - 23:43

Heb je het bestand ook in een voor Windows te snappen bestand?
Ik krijg het op mijn PC niet geopend.

Door aquino op 23 juli, 2015 - 00:00

Heb het bestand veranderd naar .jpg hopelijk kun je het nu openen.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 23 juli, 2015 - 12:03

Je mist de tabel "semaphore" in je database. Een oplossing vind je oa hier. Maar met wat googlen kom je ongetwijfeld nog meerdere pagina's met oplossingen tegen.

Jo

Door aquino op 23 juli, 2015 - 12:10

Okdio bedankt voor de reactie

Door aquino op 28 juli, 2015 - 00:16

Hey volgens de pagina moet ik deze regel 'prefix' => 'dr_' in mijn settings.php zetten. Als ik ga kijken naar de map sites/all/default zie ik enkel de default.settings.php pagina waar kan ik die juist vinden of hoe moet ik die aanmaken. Ook het juist plaatsen van de regel is mij niet geheel duidelijk. Kan iemand me verder helpen.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 28 juli, 2015 - 02:47

Zonder de ganse pagina te gaan lezen dit: je moet enkel die regel toevoegen als je in je database die prefix gebruikt voor je tabellen.

Normaal wordt bij de installatie automatisch settings.php aangemaakt naast default.settings.php in sites/all/default. Als je die niet hebt is er dus wat fout gegaan bij de installatie. Ik zou opteren voor een nieuwe installatie.
Je kan ook een copie maken van default.settings.php en die hernoemen naar settings.php maar dan moet je binnen die file nog gegevens van je site gaan invullen en dat is toch wat complex als je niet weet wat en waar.

Jo

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 29 juli, 2015 - 18:59

Betreffende default.settings.php en settings.php , dat heb ik al op http://drupal.nl/forum/drie-fouten-bij-het-installeren-van-drupal en op http://drupal.nl/forum/kan-naam-database-niet-kiezen beschreven hoe dat werkt.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.