Drupal (Front-end) developer – Leiden

Binnen Naturalis draait alles om biodiversiteit. Door middel van tentoonstellingen, educatieve activiteiten, internetpresentaties, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs laat dit instituut mensen kennis maken met de geschiedenis en de veelzijdigheid van het leven op aarde en de verbinding met de geologie. Daarnaast beschikt Naturalis over één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld: een indrukwekkende verzameling met 37 miljoen objecten.

Naturalis spreekt een breed publiek aan. Internationale samenwerkingsverbanden, een positie als ‘academische werkplaats’ van drie gerenommeerde Nederlandse universiteiten en de bijzondere collectie trekken jaarlijks een kwart miljoen bezoekers naar het instituut en nog eens vijf miljoen naar de website.

De verwachtingen en ambities voor de komende jaren zijn hooggespannen. De tentoonstelling wordt gerenoveerd, de verschillende collecties geïntegreerd en er is ruimte voor grootschalige investeringen in de collecties en in het onderzoek. Ook wordt er hard gewerkt aan nieuwbouw en zullen collega’s uit universiteiten het team komen versterken. Voor medewerkers zal het een grote uitdaging zijn om de ambities en plannen te realiseren. Tegelijkertijd biedt juist die uitdaging een kans om een bijdrage te leveren aan een bijzondere ontwikkeling van een instituut van wereldniveau.

Voor de afdeling Softwareontwikkeling zoekt Naturalis een

Ervaren Drupal (Front­end) developer

36 uur per week

De functie
De programmeur treedt op als de Drupal­expert van Naturalis en werkt mee aan front­end ontwikkeling, waarbij wordt samengewerkt in een klein team van PHP en Java programmeurs en een informatie analist. De programmeur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van alle Drupal portals die in beheer zijn bij Naturalis, zoals bijvoorbeeld bioportal.naturalis.nl, www.soortenregister.nl. www.catalogueoflife.org. Ook zal gewerkt worden aan de implementatie van een aangeleverd design en functionele specificatie naar volledig werkende nieuwe Drupal 7/8 websites of naar HTML/JS front­end templates voor een PHP site of app. De nadruk ligt daarbij op front­end ontwikkeling: vertaling van een grafisch ontwerp naar een adaptive responsive design. De programmeur moet daarnaast in staat zijn Drupal sites te bouwen die werken als front­end zoek systeem en data visualisatie systeem op back­end data systemen zoals ElasticSearch, waarbij het gaat om aggregatie en doorgeven van soms grote hoeveelheden data die meestal via webservices aan Drupal geleverd worden. Het gaat daarbij met name om gegevens over biodiversiteit, waarbij visualisatie van multimedia, geografische data en temporele data belangrijk is.

Functie eisen

  • HBO+ niveau, affiniteit met biologie/biodiversiteit en wetenschap is een voordeel
  • Aantoonbare ervaring met Drupal­ontwikkeling (>4 jaar);
  • Ruime ervaring in werken met de Drupal­modules Views, Panels, Features, Services, Migrate en met Drush;
  • Aantoonbare ervaring met moderne HTML/Javascript/CSS/SEO technieken: HTML5, JQuery mobile, RDFa, Angular JS, SCSS/SASS ;
  • Kunnen werken in een LAMP server omgeving en met Git;
  • Ervaring met SQL en spatial queries;
  • Ervaring met ElasticSearch, Solr, Symfony, Varnish, NodeJS, JSON, RDF/SPARQL,Linked Open Data, en/of app­ontwikkeling is een voordeel;
  • Affiniteit met open­source web­development, agile development, continuous integration, webservices, linux, mobile sites en apps;
  • Zelfstandig, zelf lerend en initiatiefrijk, denkt mee en stelt zich proactief op
  • Goede communicatieve vaardigheden en goede schrijfvaardigheid, in Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands;

Het aanbod
Een functie in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Een salaris tussen € 2.606,­ en € 3.718,­ bruto per maand (schaal 9/10 Museum cao) op basis van ervaring en een 36­urige werkweek. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Ivo Niesen +31(0)6 24 86 03 08 i.niese@lefit.nl

Auteur: 
Lefit
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.