Drupal iets voor mij?

Hoi.... nou ik zal dit forum ook eens wat meer body geven :)

Ik heb een site welke thans nog gebouwd is met PHP en MySQL. Echter ik heb regelmatig dat ik de Max_connections per user overschrijdt en dan is de site voor betaalde tijd down.
Vanwege dit probleem dat ondanks finetuning van de PHP taal niet weg te krijgen is (heeft te maken met hoe de site is geprogrammeerd in PHP) ben ik me aan het orienteren op een CMS. Aangezien ik absoluut geen PHP-kenner ben (en alle forumposts mijn oren nu al doen wapperen) zal ik de site moeten laten bouwen (incl. design).

Het gaat hierom:

- het is een site waar asielen (en dan alleen die konijnen opvangen -> en dat is dus niet om daarna op te eten :) ) lid kunnen worden om vervolgens hun beschikbare te herplaatsen konijnen incl. foto/naam/geslacht/leeftijd + wat nadere informatie op te voeren. 5 foto's van randomly geselecteerde konijnen worden op de homepage getoond, met naast de foto (in thumbnail formaat) de naam, leeftijd en geslacht van het konijn alsmede een link naar de opvang zelf, maar ook als je op de foto drukt een vergroting van de foto + de eventuele nadere informatie.
De members komen bij het inloggen op een speciale pagina waar ze konijnen kunnen opvoeren of juist kunnen afvoeren omdat ze herplaatst zijn.

- een gedeelte waar ik, maar hopelijk in de toekomst ook anderen die ik daarvoor toestemming wil verlenen, stories kan posten incl. eventuele foto's.
Een soort blog (is dat ook met comments??)

- een eventcalendar waar dus 'members' (en ik) events kunnen tonen. Deze zou ik graag in tekstform op het scherm willen krijgen (datum + titel evenement) en dan clickable maken waar men dan meer informatie vindt.

- een linkmodule waar honderden links in staan. Dit is opgedeeld in categorieren en subcategorieren: dus bv. Shelters USA en dan 51 subcategorien (de verschillende staten in de USA) en dan per subcategorie uiteraar de links.
De links moeten door mij wel controleerbaar zijn of ze nog werken

- Mensen moeten hun link zelf kunnen opgeven en worden dan door administrator geaccepteerd of niet en in de juiste categorie/subcategorie ingedeeld.

In de toekomst wil de site uitbreiden met bv. polls of andere leuke dingen.
Bv. fotocontesten

Ik denk dat Drupal een en ander goed zal aankunnen, maar dat hoor ik toch ook graag van experts. Bovendien zou ik graag willen weten of de kans op max_connection errors er nog steeds zijn?

gr.
MJ

Auteur: 
orion94nl
Door bwynants@drupal.org op 14 oktober, 2005 - 13:23

Samen met flexinode kan je dit perfect maken

www.eurogame.be

de producten zijn ongeveer zo opgebouwd -> thumbnail en soms wat tekst
klikken op een en er komt een grotere foto met gegevens....

Door Dries op 24 oktober, 2005 - 17:29

Zeker mogelijk, maar het is wel redelijk wat werk. Je doet er goed aan een Drupal consultant/ontwikkelaar onder de arm te nemen!

Het probleem met max_connections is niet PHP-gerelateerd maar MySQL-gerelateerd. Je moet je MySQL-configuratie aanpassen zodat meer connecties toegelaten zijn.

Door orion94nl op 25 oktober, 2005 - 08:14

genoeg was ik (een totale non programmeur, met een heel klein beetje basiskennis van html :) ) ook al tot die conclusie gekomen en ga vandaag! de opdracht geven aan een firma (die nog niet in de lijst van services staat) maar wie weet na het zien van mijn smashing site wel.

Helaas kan ik de MySQL configuratie niet aanpassen omdat ik op een shared server zit (bij iPowerweb). Heb al rondgevraagd welke provider beter zou zijn maar helaas ....nog geen antwoord.

Bedankt voor je reactie, Dries! (ben een beetje vereerd).

gr.
MJ

Door Dries op 27 oktober, 2005 - 07:20

Het lijkt me erg vreemd mocht je provider dit niet willen oplossen. Het is immers een configuratiefout. Als ze het maximum aantal MySQL-connecties niet willen verhogen, kunnen ze altijd het maximum aantal Apache-clients verlagen zodat beiden in evenwicht zijn.

Door luksedj@drupal.org op 26 oktober, 2005 - 17:26

Hoi,

zoals de anderen het al bevestigden: 't kan zeker geen probleem zijn met drupal. En voor zover ik het zie is het niet eens zoveel werk denk ik. Waar ik het meest tegenop zou zien, qua werk, is de styling...

pieter

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.