Drupal op de ICT-dag van 3 december in Geel

1120 deelnemers zijn er ingeschreven voor de 11de ICTdag in Geel (http://www.ictdag.be) ingericht door Klascement en AAL. Dit is ongelofelijk. De organisatoren hadden gehoopt op 800, het zijn er 320 meer. Mijn sessie over Site-4-School zat snel vol, wat betekent dat er wel degelijk interesse bestaat voor dynamische schoolwebsites gebaseerd op Drupal. Ik doe er alles aan om de deelnemers te overtuigen dat dit met Site-4-School (lees Drupal) niet zo moeilijk is. Site-4-School maakt websites in Drupal voor basisscholen. Meer info vind je op http://www.site4school.net De instructiefilmpjes zijn vrij te bekijken door iedereen. Je leert er niet echt hoe je een drupalwebsite moet bouwen, wel hou je er één moet onderhouden.

Mijn presentatie over Site-4-School kan je bekijken op http://docs.google.com/Presentation?id=df75nk6_208dbg3rx

PS: Ik ben helemaal geen Drupalgoeroe, ik heb nog heel veel te leren!

Auteur: 
keysabyl
afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 28 november, 2007 - 20:08

Mooi keysabyl, en een interessant project waar je aan werkt.
Kan je uitleggen welke modules je hiervoor gebruikt ? Heb je overwogen om met organic groups te werken ? Dat zoude mogelijkheden vor bepaalde user-groupen nog sterk kunnen vergroten.

afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 29 november, 2007 - 06:32

Hoi,

ik heb zelf ook al een drupal gebruikt voor een schooltje, dus van het nut van Drupal voor scholen ben ik helemaal overtuigd.
Een ding dat ik nog niet in je presentatie zie (of daar heb ik overgekeken) is het gebruik van Drupal voor interne communicatie. Ikzelf heb Drupal ingestelt zodanig dat vergaderingen kunnen beheerd worden. Maw. Agenda, Datum, locatie, aanwezigen, Achteraf verslag, Todo lijst etc.. Tís nog niet 100% ok, maar wel handig bruikbaar voor kleine scholen of verenigingen.

Veel succes met de ICT dag

afbeelding van wmostrey
Door wmostrey op 29 november, 2007 - 10:05

Er bestaat een zeer uitgebreide Drupal installatie voor de educatieve sector: DrupalEd. Er is ook een g.d.o. voor: http://groups.drupal.org/drupaled-distro

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee