Drupal sites gemaakt voor vrijwilligers- of non-profit organisaties

Hoi,

Ik ben bezig met een eerste oriëntatie op Drupal. Nu lees ik bijv. op http://www.topnotchthemes.com/blog/090224/drupal-vs-joomla-frank-comparison-ibm-consultant het volgende:
"Drupal is not trying to be the CMS for everyone. Drupal is a toolkit for professional developers of custom web-based applications."

en elders:
"I identified Drupal & Joomla as likely candidates and started my real evaluations by building Drupal ... the problem I hit was it very quickly required more knowledge than I could easily 'google', the terminology was strange and how to get things done wasn't obvious. I felt that to proceed I would need something like a training course, or to invest a lot of time just understanding."

en ook:
"(...)these larger websites (which is, I would say, Drupal's target market), "

Samengevat, lijkt het erop dat Drupal vooral bedoeld is voor / zich richt op de grotere, complexere organisaties die veel geld te besteden hebben, een grote ICT-afdeling hebben, het zich kunnen permitteren om grote projekten te (laten) uitvoeren. Drupal is niet de 'CMS voor iedereen' en richt zich op een 'target market' die zich kenmerkt door kwaliteit, professionaliteit en om dat te bereiken moet je of a) een professionele organisatie zijn met beschikbare tijd, mankracht en budget of b) een 'nerd' die er privé veel tijd in steekt.
Maar wat als je dat allebei niet bent?

Ik ben dus op zoek naar tips en trucs, documentatie, showcases etc. voor websites die zijn ontwikkeld met Drupal voor de volgende doelgroep:
-(heel) kleine organisaties die geen geld te besteden hebben
-vrijwilligersorganisaties
-(kleine) vriendengroepen, studentenorganisaties etc.
-verenigingen/stichtingen
-en andere non-profits.

Organisaties die draaien op vrijwilligers en die zeker geen budget te besteden hebben om een ICT-organisatie/consultancy in te huren om eens uitgebreid een projekt op te gaan zetten.
Hoe pak je e.e.a. dan aan?

Zeker wanneer je wel wilt gaan voor kwaliteit.

Met www.autismeplatform.nl zitten we vast op dit punt. We gaan absoluut voor hoge kwaliteit, maar hebben geen budget. Hoe nu verder?
Ik zou dan ook graag willen leren van andere NGO's.

Karin

Auteur: 
Loekarin
Door Luc Stroobant op 13 augustus, 2009 - 10:58

Zie bijvoorbeeld Tik vzw: http://www.tik.be/ , die is grotendeels door mezelf in mijn vrije tijd gebouwd voor ik professioneel met Drupal bezig was (en ik had ook nog nooit met Drupal gewerkt bij de start).

Ik denk niet dat het speciaal moeilijker is Drupal onder de knie te krijgen dan eender wel vergelijkbaar CMS/framework. Je gaat echter altijd iemand nodig hebben met de nodige technische achtergrond om dingen op te zetten en te configureren, maar het lijkt me evident dat mensen zonder enige computerkennis niet zelf een website gaan bouwen.
Voor een gewone site zonder custom modules heb je daar geen consultant ofzo voor nodig. Het grootste probleem is waarschijnlijk een echt design op maat. Als je een standaard theme kan gebruiken of aanpassen is dit vrij makkelijk, maar een volledige eigen theme ontwikkelen vraagt al behoorlijk wat meer kennis.

afbeelding van JoG@drupal.org
Door JoG@drupal.org op 13 augustus, 2009 - 16:06

Omdat ik me dacht te herinneren dat iemand van een scoutingvereniging erg actief is/was op dit forum heb ik eens op Drupal en scouting gezocht in Google.

De volgende scouting-websites die in Drupal zijn gemaakt heb ik al snel gevonden:
- Scouting Prins Hendrikgroep uit Hoek van Holland;
- Satoko Kitahara scoutinggroep;
- Gidsen Boechout;
- Scouts en Gidsen Alken;
- Scouts en Gidsen Sint-Bernadette;
- De Tortels open scouting Wondelgem;
- Scouts en Gidsen Latem.

Joost - www.jognet.nl

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee