afbeelding van Dragolin

Drupal + Ubercart - custom programming

Beste

We zijn een startup die een nieuwe social buying website aan het bouwen zijn (in Drupal) om aanbiedingen van derden te verkopen door middel van een coupon. U herkent ongetwijfeld meteen het Groupon concept, waar wij gaan verschillen door enkel sportieve aanbiedingen te verkopen met een flexibele korting. Dit wil zeggen dat hoe meer mensen de coupon kopen, hoe groter de korting wordt. Verder is er ook geen minimum aantal kopers nodig om de deal te laten doorgaan.

Onze website vordert goed, de integratie met Ubercart is gebeurd en gekoppeld aan onze PayPal account. Er worden automatisch (cron) product nodes gepubliceerd en de deal wordt ‘gedisabled’ na het verlopen van de termijn. So far so good. Het resultaat kan je reeds bekijken op www.bestsportdeals.be (nog geen theming).

Lijst van geïnstalleerde modules:
- Drupal core 6.20
- Content Construction Kit (CCK) 6.x-2.9
- Date 6.x-2.7
- Internationalization 6.x-1.9 (2talig: NL-FR)
- Rules 6.x-1.4
- Scheduler 6.x-1.8
- Ubercart 6.x-2.x-dev
- Ubercart Limited Time Offer 6.x-1.x-dev
- Ubercart Product Power Tools 6.x-1.12
- UC Gift Order 6.x-1.3
- Views 6.x-2.12-
- Who Bought What|Ubercart 6.x-2.12
- ... (nog een hoop andere minder relevante modules)

Nu zitten we een beetje vast op een aantal punten om het af te werken en willen hiervoor beroep doen op een ervaren Drupal programmeur/bureau. Volgende zaken moeten nog gebeuren:

- Momenteel werken we met de ‘limited time offer’ module om de product node te laten aftellen naar ‘expiration date’ en dan wordt de Ubercart ‘koop nu’ knop automatisch gedisabled. Dit werkt op zich goed, behalve dat het countdown script nog niet optimaal is. Het zou ook moeten werken op teasers (frontpage) en moet vertaald kunnen worden. Verder moet het aftellen naar 00 dagen 00 uren 00 min en geen negatieve countdown tonen zoals nu het geval is.
- Het aantal mensen dat gekocht heeft moet er bij komen
- De flexibele korting moet getoond worden. Die wordt berekend op basis van een formule (combinatie van # gekocht met value minimum kortingspercentage en maximum kortingspercentage). Dit wordt ergens een calculated field vermoed ik?
-- Misschien kunnen deze modules helpen? http://drupal.org/project/uc_custom_price
-- http://drupal.org/project/uc_discount
- Er moet een slider getoond worden met de min % en max % en waar de korting zich momenteel bevindt (iets in deze stijl: http://drupal.org/files/issues/LTO.jpg)
-- Hiervoor had ik al zitten zoeken op Drupal, integratie met de thermometer module zou hier een oplossing kunnen zijn bvb? http://drupal.org/project/donations_thermometer
- Bovenaan de website moet een teller komen met het totaal aantal deals die al verkocht zijn, omdat we per verkochte deal een stukje geven aan het goed doel, willen we dit hier visualiseren.
- Eenmaal gekocht, moet er een coupon aangemaakt worden met daarop 2 unieke nummers om ze te kunnen identificeren, ik vermoed dat we hier kunnen vertrekken van de standaard invoice template?
-- Hierbij zullen we de ‘who bought what’ lijst gebruiken om de verkoper van de dienst een lijst te geven met alle klanten die gekocht hebben (hier moet het eerste uniek nummer ook vermeld staan)
-- Het tweede uniek nummer is voor ons om te controleren of de coupons wel valideren
- Momenteel werken we met PayPal website payments standard, waarbij de gebruiker wordt doorverwezen naar de PayPal site en daar betaalt. Idealiter zou de klant 100% op onze website moeten blijven. Hiervoor dachten we het PayPal website payments pro pakket te gebruiken, maar dit blijkt niet beschikbaar in België? Wat zijn hier de alternatieve mogelijkheden? (Ogone is ook enkel met redirect bvb)

Uiterste deadline: eind mei 2011 (als het vroeger kan, des te beter)
Kunnen jullie snel aangeven of jullie geïnteresseerd zijn, of jullie hier al ervaring mee hebben, hoeveel het zou kosten voor elke functionaliteit?

Idealiter kunnen we bij de ontwikkeling hiervan ook samen zitten om het proces te versnellen (zo vermijden we dubbel werk, zit het meteen goed). Dus indien avond- of weekendwerk ook een optie is voor jullie?

Alvast bedankt,

Johan Vandenhecke

Best Sport Deals
M: (+32) 0497/050.192
M: (+32) 0496/020.579

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
Dragolin
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee