Drupal voor Content Intensive website?

Goedemiddag,

Enige tijd geleden, heb ik met drupal gewerkt toen voor een kleine website ik weet enkele mogelijkheden en heb er mee gespeeld. Echter ben ik nu in het process waarbij ik veel content en media in een website moet bouwen, terwijl ik elke pagina individueel nog mogelijk kan wijzigen qua styling. Ik weet dat dit erg moeilijk licht met Drupal in de mogelijkheid, om pagina's apart te designen. Enkele van de mogelijkheiden en ondersteuningen :

- Ondersteuning enkele honderden/duizenden pagina's.
- Mogelijk om elke pagina een andere "touch" te geven.
- Ondersteuning voor nieuwe feed technologieën.
- Community options.

Ik weet dat drupal enkele van deze mogelijkheden basis enigzins heeft, maar toch wil ik jullie advies hierover na enkele weken problemen te hebben gehad met Joomla en al zo'n 2 jaar met een kleine CMS genaamd LDU. Ik heb al geprobeerd De Roel Meester te contacteren via zijn blog, zonder succes over mijn vragen. Hoop dat jullie hier de antwoorden op kunnen geven.

Met Vriendelijke Groeten,

Bojhan
www.bojhan.nl

Auteur: 
Bojhan
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 12 december, 2006 - 17:15

- Ondersteuning enkele honderden/duizenden pagina's.
De Honderduizendste post is onlangs gebeurd op http://drupal.org/node/100000, om maar te illustreren dat kwantiteit geen probleem is voor Drupal.

- Mogelijk om elke pagina een andere "touch" te geven.
Ik ben zelf geen themer maar het theming systeem van Drupal laat heel wat flexibiliteit toe. Ik stel voor dat je eens door de showcases op deze site: http://drupal.be/forum/14 loopt, er zitten daar enkele pareltjes tussen. Of anders moet je eens gaan zien op http://www.drupalsites.net/ met een wereldwijde showcase van Drupal Sites. En als je naar http://www.drupalsites.net/weblink/most-voted-links dan zie je de sites die het meeste stemmen kregen, en die waarschijnlijk dus ook wel de moeite waard zijn om te bekijken.
Over je vraag om iedere pagina apart te themen, daar weet ik niet direct antwoord op, misschien dat andere bezoekers je daar meer kunnen over vertellen.

- Ondersteuning voor nieuwe feed technologieën.
Drupal ondersteunt out-of-the-box RSS feeds. Praktisch plak je gewoon achter iedere URL '/feed' (vb. http://drupal.be/node/feed) om een Feed te krijgen. Maar er zijn ook andere modules (http://drupal.org/project/atom) beschikbaar die andere syndicatie technologieen ondersteunen. Is dit wat je bedoeld?

- Community options.
Drupal IS een community CMS. Drupal wordt voornamelijk ingezet voor sites waar communities een belangrijk onderdeel. Vandaar dat het ook is opgenomen in boeken over community sites (vb. http://bart.vanherreweghe.com/book/drupal-boeken).
Belangrijk daarin zijn Forums, blogging, rss-feeds, buddies, comments, images, Avatars, ... Drupal heeft dat allemaal out-of-the-box (behalve die buddies).

Andere interessante modules bij het opzetten van een eigen community site zijn de Views en CCK

Veel succes!

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.