Drush gebruiker

Ik heb vorig weekend Roel (Krimson) zeer inspirerend zien spreken over o.a. Drush op FOSDEM. Ik ben 's avonds direct aan de slag gegaan en worstel nu nog met de setup van een user.

Maar eerst even de situatie schetsen: Ik host op mijn eigen (Debian Etch) server een 15-tal relatief kleine Drupal sites die ik zelf maak en onderhoud (een aantal dat hopelijk nog zal groeien). Voor het vereenvoudigen van het onderhoud wil ik dus Drush gaan gebruiken, maar stoot op het volgende: de installaties zijn tot nu toe allemaal gebeurd via sftp en de map sites/*/modules heeft als eigenaar/groep de user die verbonden is aan de website.

Ik heb een gebruiker 'drush' aangemaakt en toegevoegd aan de www-data groep (primaire groep), maar kan op die manier nog geen updates uitvoeren. De users die aangemaakt zijn voor de websites hebben geen shell toegang. Met de beperkte kennis die ik heb denk ik nu dat ik ofwel van drush een of andere superuser (alles met sudo uitvoeren) moet maken, maar dat lijkt me niet aangewezen of dat ik elke gebruiker shell toegang moet geven, maar dat lijkt me minder handig dan één gebruiker hebben die alle updates kan uitvoeren en ik vraag me ook af hoe veilig dat is.

Hoe doen jullie dat? Links naar een goede setup tutorial?

Auteur: 
Stijn Vanhandsaeme
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee