afbeelding van Jef Bruyninckx

Een reactietype toevoegen?

Ik heb een website waar ik, naast de "traditionele" reacties (comment) een tweede wil toevoegen. Ik heb dat type aangemaakt, op basis van het bestaande, maar ik krijg het niet aan de praat op mijn site. Waar vind ik uitleg over de te volgend procedure?

Drupalversie: 
9.x
Auteur: 
Jef Bruyninckx
afbeelding van belba
Door belba op 28 november, 2022 - 02:46

JOUWEBSITE/web/admin/structure/comment/types/add
Label toevoegen, eventueel toelichten.
Belangrijk : de target entity type, staat standaard op custon block, als je een comment form wil maken voor nodes, moet je dat op content zetten.

Nu kan je in je comment type velden naar wens toevoegen zoals je dit doet voor inhoud.

Eens dat gedaan ga je naar je inhoudstype, waar je het comment form wil toevoegen. Voeg een nieuw veld toe en selecteer comments. Onder de tab field settings, zie je een selectielijst met comment types. Jou zojuist gemaakte comment form, zou je daar moeten terugvinden.

Succes, Jan

afbeelding van Jef Bruyninckx
Door Jef Bruyninckx op 29 november, 2022 - 09:34

Bedankt Jan, het is gelukt. Maar nu ziet het reactieveld er uit zoals op de invoegpagina (zie https://www.kopvoeters.be/kopvoeteraanpak). Ik heb wat zitten prutsen of is het "reactie nieuwe stijl" na de laatste update? Ik zou wel de vroegere, eenvoudige versie weergegeven willen zien. Kan jij me helpen? Alvast bedankt.

afbeelding van belba
Door belba op 3 december, 2022 - 15:21

Jef, ik begrijp niet echt je vraag. Als ik naar de link ga, dan zie ik het reactieveld niet, dat zal waarschijnlijk zijn omdat je dit alleen laat zien aan ingelogde gebruikers. De look van een reactieveld kan je met CSS aanpassen, via je thema.

Succes, Jan

afbeelding van Jef Bruyninckx
Door Jef Bruyninckx op 10 december, 2022 - 13:37

Jan, sorry voor de wat late reactie. Ik heb even de reacties ook toegankelijk gezet voor anonieme gebruikers (zal ik achteraf terug "beperken". Kijk nu nog eens even op de site en je zult zien dat de waargave nog niet is wat ik bedoel. Alvast bedankt.

Jef Bruyninckx

afbeelding van belba
Door belba op 26 januari, 2023 - 12:32

Beste Jef

Er is blijkbaar weer iets verkeerd met het melden van nieuwe berichten. Ik had uw vraag niet gezien. Als je nog problemen hebt, laat dan iets weten. Ik zie op je inhoud, slechts 1 reactie formulier. Dit staat inderdaad niet zo goed weergegeven. Je layout is een 50/50 layout. Dit is gescheiden door 2 div elementen met een class "group-left" en "group-right". Het eerste wat ik zou doen is deze twee div's een padding geven, 32px oogt mooi. En een media query rond de 600px/700px, waar je de 50/50 op 100% laat komen, zodat het responsive is

Succes, Jan

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee