afbeelding van Xano

Eigen wijzigingen maken in 'eigen' vertaling, maar behouden bij update

Als ik in mijn eigen *.po bestanden iets wijzig, omdat dat voor mijn site toevallig mooier staat of omdat ik van mening ben dat het zo moet, maar jullie niet, hoe kan ik deze wijzigingen dan behouden bij een taalupdate? Is er een manier om *.po bestanden automatisch te synchroniseren?

Auteur: 
Xano
Door Hendrik op 12 januari, 2007 - 22:13

Bij het importeren kan je volgende optie selecteren: "bestaande tekenreeksen worden behouden, enkel nieuwe worden toegevoegd". Op die manier wordt je eigen vertaling zeker niet overschreven.
Echt synchroniseren is dat niet natuurlijk. Daarvoor moet je je eigen vertaling eerst exporteren. Je kan wat inspiratie opdoen in de Translator's guide om de synchronisatie gedeeltelijk te automatiseren, maar er zal toch ook wel wat manueel werk aan zijn.

Door couf@drupal.org op 12 januari, 2007 - 22:15

Via CVS zou dit wel *gedeeltelijk* mogelijk zijn, als ik het me goed herinner (tijdje geleden dat ik zelf nog met CVS werkte). Je kan CVS veranderingen lokaal laten mergen met je eigen wijzigingen, hoewel er dan in dit geval zeker conflicten optreden en dat betekent een klein beetje doorsnuffelen van het .po-bestand.

Hopelijk ben je hier iets mee

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.