Entityforms of Webforms

Ik wil voor de scoutsvereniging een webform aanmaken waarop verhuurregistraties van de lokalen kunnen geregistreerd worden.
De datum van de verhuurperiodes moeten dan in de gezamenlijke kalender verschijnen zodat de leiding kan zien wanneer de lokalen verhuurd zijn.

Eerste poging met Webforms geeft niet het verhoopte resultaat. Immers ik kan het datumveld niet in de webform plaatsen om dan via dit datumveld de kalender te voedden. Daarom eerst een inhoudstype 'lokalenverhuur' aangemaakt met daarin het datumveld (start- en einddatum). Via de module 'computed field' bij nieuwe aanmaak van inhoudstype lokalenverhuur de titel automatisch laten aanmaken via php code. Je krijgt dan content van het type lokalenverhuur met titels 'Verhuur lokalen: 21/03/2015 tot 21/03/2015' of 'Verhuur lokalen: 17/07/2015 tot 25/07/2015'. Via de module 'Webform template' worden de velden van de webform telkens overgezet naar de nieuwe content lokalenverhuur.
Op deze manier komt het lokalenverhuur ook in de agenda tussen de normale activiteiten te staan. Maar deze werkwijze heeft als groot nadeel dat de gegevens van de webform telkens aan een andere node gekoppeld is, en je dus géén view kan maken met de inhoud van alle inzendingen die gekoppeld is aan content van het type lokalenverhuur.

Daarom ook eens hetzelfde geprobeerd via Entityforms. Daar kun je alle bestaande velden gebruiken om in je entityform te steken. Werkt heel praktisch en mooi, en is ook geïntegreerd met de 'Views'-module, maar nu bots ik hier ook weer tegen een probleem. Ik kan namelijke geen calenderview maken op basis van het gemeenschappelijk datumveld dat gebruikt wordt in gewone content als in Entityform-submissions.

Een methode om twee calenderviews te combineren tot één agenda heb ik op het internet nog niet gevonden.

Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

BijlageGrootte
Image icon webforms.jpg65.98 KB
Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Dirk Everts
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee