Error melding table or view not found/oplossing gevonden

Geachte Forumleden,
Graag zou ik uw hulp willen inschakelen bij deze errormelding: PDOException: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'name_drup1.drup_field_data_field_foto_maand' doesn't exist: SELECT field_data_field_foto_maand0.entity_type AS entity_type, field_data_field_foto_maand0.entity_id AS entity_id, field_data_field_foto_maand0.revision_id AS revision_id, field_data_field_foto_maand0.bundle AS bundle FROM {field_data_field_foto_maand} field_data_field_foto_maand0 WHERE (field_data_field_foto_maand0.deleted = :db_condition_placeholder_0) AND (field_data_field_foto_maand0.bundle = :db_condition_placeholder_1) LIMIT 10 OFFSET 0; Array ( [:db_condition_placeholder_0] => 1 [:db_condition_placeholder_1] => foto_van_de_maand_in_2015 ) in field_sql_storage_field_storage_query() (line 632 of /home/name/domains/domeinnaam/public_html/modules/field/modules/field_sql_storage/field_sql_storage.module)
Wat kan ik doen om deze error uit de website te halen?
Alvast heel erg bedankt voor uw hulp.
Met vriendelijke groet,
Janny123

Beste Forumleden/Jo,
Ik heb de error kunnen oplossen. De hint van Jo, dat ik misschien een tabel had verwijderd heeft mij aan het denken gezet: Als de database de tabel niet kan vinden, zoals de error aangeeft, dan moet er ergens een melding of gegevens zijn waarom de database naar een tabel zoekt die er vervolgens niet is. Dus ben ik gaan zoeken in de database. En omdat het om een field ging heb ik gekeken in de configuratie, drup_field_config en daar zag ik inderdaad een field_foto_maand en die heb ik toen verwijderd. Vóór het verwijderen heb ik alles nog gecontroleerd of ik inderdaad nergens deze field gebruikte. Ik heb nu 2x run cron aangezet en de melding blijft weg. :) Hopelijk heb ik het duidelijk genoeg omschreven.
Met vriendelijke groet,
Janny123

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Janny123
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 3 maart, 2015 - 16:14

Heb je zitten wissen in je database zelf? Blijkbaar ontbreekt er een tabel.

Jo

Door Janny123 op 3 maart, 2015 - 18:23

Hallo Jo,

Voor zover ik het weet, heb ik niets gewijzigd in de database zelf of veranderd. Ik heb wel een paar keer een poging gedaan om een nieuwe foto van de maand te maken en zo heb ik de oudere wel verwijderd. Weet u een oplossing?

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee