Extreem eenvoudige installatie voor Windows, Linux, Mac en zelfs solaris.

Database, webserver, drual enz allemaal met de hand installeren is zeker voor een beginner een beetje te veel tegelijk.
Je kan drupal ook installeren met een klik of twee als je de installer van BitNami gebruikt, die zorgt ervoor dat je alle benodigde onderdelen in een keer up and running hebt.

http://bitnami.org/stack/drupal

Werkt voor Windows, Linux, Mac en zelfs solaris. Keuze genoeg dus.

Auteur: 
Bimpens
afbeelding van Xano
Door Xano op 24 mei, 2008 - 19:10

Sceptisch als ik ben... Je moet als gebruiker naderhand nog wél Drupal over zien te zetten naar de server van je hostingprovider. Verder vraag ik me af in hoeverre iemand die Drupal wil gaan gebruiken met zo'n pakket moet werken. Drupal is wat ingewikkelder, voor de mensen met wat meer eisen en voor de mensen met wat meer kennis of die die kennis wel willen vergaren. Door het opzetten van een server (desnoods via Xampp/MAMP of iets dergelijks) en het handmatig installeren van Drupal krijg je ook al een beetje van die kennis. De mensen die puur point and click willen komen bij Drupal (mijns inziens) een beetje aan het verkeerde adres, gewoon omdat het niet echt aansluit op hun wensen.

Desnondanks een leuk en origineel idee om er zo'n pakket van te maken! Jullie maken het erg gemakkelijk voor beginners op deze manier.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door Bimpens op 27 mei, 2008 - 20:32

De echte doe het zelver zal dit waarschijnlijk niet nodig hebben, maar je kan ook direct drupal hosting huren en dan is het waarschijnlijk nuttig als je een en ander snel eens kan testen op bv je laptop. Ik supporteer nogal veel mac gebruikers en om daar een kans te maken om getest te worden heb je een drie klikken install nodig. Dat je daarna voor de live setup er meer van moet kennen of uitbesteden is nogal voor de hand liggend.

Neem van mij aan dat veel gebruikers nog schrikken van een command line en dat schijnt af op het product. Een evaluatie versie is de makkelijkste weg naar algemene aanvaarding.

Als het gaat over snel even testen kan ik zo'n installer enkel aanbevelen. Het ding heeft zelfs een remove wat ook helpt om testen in overweging te nemen. Daarenboven op diverse platformen wat tegelijk een idicatie geeft dat drupal daar zonder problemen op kan draaien.
Voor mijn part copieren eginners de configuratie naar hun webserver, dan weten ze al dat het werkt.

afbeelding van Xano
Door Xano op 27 mei, 2008 - 20:50

Klopt, heb je gelijk in. Om even snel te kijken of Drupal wat is is het een goed alternatief. Als mensen eenmaal overtuigd zijn en lekker met Drupal werken, dan zijn ze toch wel bereid om nog weer iets erbij te leren om de boel online te krijgen :-)

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door ddk op 27 mei, 2008 - 21:01

Heren, als volledige leek stel ik mij de vraag wie op windows of linux draait. Wat raden jullie mij aan?

Dank voor jullie reactie.

Danny

afbeelding van Xano
Door Xano op 27 mei, 2008 - 21:21

Voor testdoeleindes of thuisservers boeit het niet of je OS X, Windows of Linux draait. Ik werk nu op een Mac en met MAMP gaat dat zonder problemen. Onder Windows gebruikte ik altijd Xampp, wat ook goed werkte. Linux heb ik zeer kort gedraaid en verder redelijk wat mee gehobby't, maar volgens mij bestaat daar ook Xampp voor.

Het handigst is gewoon het OS dat je nu gebruikt gewoon blijven gebruiken en daar je webserver op installeren. Hoef je ook geen rare toeren uit te halen.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door AnnPeeters op 18 november, 2008 - 18:28

Ik heb via http://bitnami.org/stack/drupal de download van Drupal 5.10 voor mac os x opgestart. Dan heb ik de Installer opgestart. Tijdens de installatie (na het ingeven van user en paswoord e.d.) krijg ik achtereenvolgens 4 foutvensters en uiteindelijk de melding "Unable to setup the phpadmin user". Kan iemand mij helpen?

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee