flight simulator community

In mijn vrije tijd ben ik nogal veel bezig met FS (flight simulator) te spelen. Ben ook redelijk actief op enkele communities hier rond.
Ik heb het voorstel gedaan om een community op te richten waarbij men online een hele hoop gegevens kan ingeven over een vlucht die men gedaan heeft.
Die gegevens zijn vrij specifiek en het moet ook mogelijk zijn om bij dat rapport enkele images toe te voegen.
Het moet mogelijk zijn om te zoeken zoals op bestemming of takeoff airport.

Ik had gedacht om het op volgende manier te doen in drupal:

CCK voor het ingeven van de vluchtdata
imagegallery voor het toevoegen van de images

Nu is mijn vraag:
Is dit een goede manier om dat op die manier te doen of zou ik beter voor die functionaliteit zelf een module schrijven?
Het enige wat ik niet direct zie met de huidige mogelijkheden is hoe het koppelen van een gallery aan mijn CCK zodat 1 vluchtrapport ook 1 gallery heeft.
Als er andere mogelijkheden zijn die beter zijn om dit op te lossen, just shout :)

Auteur: 
Passero
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 1 februari, 2007 - 21:15

Mij lijkt het de beste optie om op die manier te starten als je zelf voorstelt, dat was toch het idee dat ik zelf kreeg terwijl ik je vereisten las.
Een simpele mogelijkheid is misschien om de gallery te koppelen aan een vlucht via een http://drupal.org/project/link field?
Dat betekent dan wel dat je de gebruikers eerst moet vragen om een gallerij aan te maken, en daarna die link te kopieren wanneer ze de vluchtgegevens aanmaken.

Misschien heb ook wel wat aan de http://drupal.org/project/workflow module die je toelaat om die bovenstaande acties achter elkaar te plakken?

Zelf module ontwikkelen geeft je natuurlijk de meeste vrijheid, maar kan misschien langer tijd in beslag nemen. Eventueel is dat een optie voor een 2de iteratie?

Door Passero op 1 februari, 2007 - 21:26

Zou het niet langer duren als ik het inderdaad in 1ste fase op die mainer doe en dan later zelf mijn module schrijven?

Uiteindelijk zal het de bedoeling zijn om uit te breiden: na een tijdje zullen we ook een virtuele airline oprichten waarbij de gebruikers een vlucht kunnen kiezen, die vliegen in FS en dan hun rapport op de site ingeven. Met die zaken moet ik ook rekening houden en ik weet niet of er modules bestaan die me deze functionaliteit kunnen bieden.

------------------------
http://blog.yonaweb.be

http://blog.yonaweb.be

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee