Foto website

Omdat een van mijn websites toe is aan een grondige revisie, en ik inmiddels een andere site in Drupal gemaakt heb, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de website van Joomla! te veranderen in een Drupal website, vooral vanwege het feit dat Drupal imo gewoonweg beter is.
Zo heel veel ervaring heb ik nog niet met Drupal, maar met wat doorzettingsvermogen, ben ik ervan overtuigd dat dit wel gaat lukken.
Waar ik over twijfel is vooral het feit of Drupal wel geschikt is voor het soort site dat ik wil opzetten en of er modules zijn waarmee het project te realiseren is, vooral vanwege het feit dat de site uit tientallen pagina's bestaat die ieder hun eigen fotogalerij tonen.
Om even duidelijk te maken om welke site het gaat, voeg ik een link naar de huidige site toe, zodat duidelijk wordt wat ik nu heb.
Concreet: is het mogelijk om die pagina in Drupal te maken en vooral, welke modules zijn er het meest geschikt voor?
Dat het een hele klus gaat worden, realiseer ik mij terdege, maar de constante aanvallen en gevolgen daarvan op Joomla en WP ben ik gewoon beu.
Link naar huidige site.

Auteur: 
Peatsmoke
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 18 augustus, 2016 - 15:29

Natuurlijk is het mogelijk. En welke modules? 't Ja, moeilijk te zeggen. Voor je begint te bouwen moet je eerst bepalen wat je wil tonen, hoe je het gaat groeperen, enz...
Veel denkwerk dus vooraf die nadien de keuze van de modules sterk zal beïnvloeden.

Jo

Door Peatsmoke op 20 augustus, 2016 - 05:27

Bedankt voor je antwoord!
Eigenlijk moet het gewoon hetzelfde worden als de huidige website, alleen dan in Drupal. Er wordt gewerkt met vier of vijf categorieën en eigenlijk gewoon een menu, met daarin links naar individuele artikelen. In de artikelen zou ik het liefst de galerij laten tonen, die overeenkomt met de mapnaam waarin de foto's staan. (In Joonla heb je verschillende modules die dat mogelijk maken).
Ik neem aan dat er in Drupa ook fotomodules zijn die dat mogelijk maken, maar aangezien ik er nog niet zo helemaal in thuis ben, zijn dat eigenlijk vragen die ik vooraf ingedekt wil hebben.
Als ik eenmaal bezig ben aan de website, zal ik beslist nog wel eens terug komen met vragen, maar voor mij is het vooral belangrijk om te weten of ik een soortgelijke website kan maken zoals ik nu heb.

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 15 september, 2016 - 00:39

Met de modules media, views en taxonomy moet dat lukken.
De afbeeldingen met taxonomy een term meegeven en die in een view dan alleen laten zien voor die bepaalde term.

Door Peatsmoke op 15 oktober, 2016 - 14:42

Dat is naar mijn idee wel behoorlijk bewerkelijk. Is er niet een oplossing dat er alleen foto's getoond worden uit een bepaalde directory?
Bijvoorbeeld in artikel A een code geven die verwijst naar ...image/fotosvoor artikel a
In artikel B dezelfde code die verwijst naar image/fotosvoor artikel b
enz. enz.

Excuses als ik nog niet de juiste termen gebruik voor Drupal, heb tot nu altijd gewerkt met Joomla en pas één drupal pagina gemaakt. De volgende moet echt een uitdaging worden en daarvoor wil ik eerst goed voorbereid zijn, anders is de downtime voor mijn huidige versie vd website te lang. ;)

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 18 oktober, 2016 - 15:03

Je huidige site moet helemaal geen downtime te hebben (of toch bijna geen).
Ontwikkel je nieuwe site offline met usbwebserver, xamp, mamp,... of maak in je huidige site een submap (www.huidigesite/drupal bijvoorbeeld). In het laatste geval zou het wel interessant zijn dat je een 2e database kan aanmaken alhoewel dat ook geen vereiste is.

Jo

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 15 oktober, 2016 - 16:46

Wat jij directory noemt heet taxonomy bij Drupal.

Bij je content type Afbeelding (Image) maak je een field taxonomy aan en dan kan je elke afbeelding een taxonomy label geven.
M.b.v. die labels kan je in een Overzicht (View) selecteren welke groep afbeeldingen in een bepaald album getoond moeten worden.

Op http://www.touristram.be zijn alle diashows en albums zo door mij gecreëerd.

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 15 oktober, 2016 - 16:52
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee