Gebruikers kunnen geen commentaar toevoegen

Ik heb een simpele site opgezet met drupal voor mijn familie. Daarop laten verschillende familieleden berichten achter over diverse onderwerpen. Nu kan alleen ik als admin bij het plaatsen van een bericht aangeven of anderen commentaar (uitgeschakeld/lezen/lezen & schrijven) mogen plaatsen, terwijl ik de comment module heb ingeschakeld en bij "toegang tot inhoud" heb aangevinkt dat iedereen (dus ook anonieme bezoekers) commentaar mag plaatsen. Ik heb inmiddels alles afgezocht, inclusief de forums op drupal.org en kom niet verder dat er een probleem zou zijn met de evaulation en taxonomy_acces modules, wat die eerste ook moge zijn. Uitschakelen van de taxonomie module biedt geen soelaas. Heeft hier iemand een idee?

Auteur: 
grotesnor
afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 10 september, 2006 - 01:59

Bij access controls vind je 4 mogelijkheden:

  • access comments
  • administer comments
  • post comments
  • post comments without approval

Het gaat om die 'administer comments', waarmee je een gebruikersgroep de kans geeft om zelf te beslissen of er al dan niet comments bij een bepaalde content geplaatst mogen worden.

(sorry, ken hier enkel de Engelse benamingen)

Door grotesnor op 10 september, 2006 - 02:37

Sterker nog, er zijn 6 keuzes. Naast de door jou genoemde 4 zijn er nog "post comments" en "post comments without approval". Zelfs als ik alle mogelijkheden aanvink kunnen gebruikers geen commentaren plaatsen.

Boven aan het venster bij een nieuw bericht zie ik als Admin achtereenvolgens: "Authored by" (met een aantal keuzes), "Options" (weer met een aantal keuzes) en "User comments" (met drie keuzes). Vooral die laatste is van belang. Het is mijns inziens de bedoeling dat gebruikers dat laatste rijtje ook in beeld krijgen bij het plaatsen van een nieuw bericht.

Ik wil graag dat gebruikers bij het plaatsen van een bericht kunnen kiezen of een ander commentaar kan plaatsen. Nu ben ik de enige die die keuze kan maken. Dat houdt in dat ik elk geplaatst bericht moet bewerken en de desbetreffende keuze aan moet vinken.

Ik ben bijna aan het eind van mij latijn en overweeg serieus een ander CMS te gaan proberen. Dat vind ik jammer want Drupal heeft een hoop goede kanten.

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 10 september, 2006 - 13:23

Ik vind echt maar 4 mogelijkheden terug. ("post comments" en "post comments without approval" stonden ook in mijn lijstje)

Welke versie van Drupal gebruik je ? Het gaat in elk geval om 'administer comments'. (ook in drupal_cvs vind ik slechts 4 opties)

Door grotesnor op 10 september, 2006 - 18:05

Ik heb inderdaad de verkeerde opties overgenomen, my bad.

In de comment module zijn bij mij de keuzemogelijkheden:

  • access comments
  • administer comments
  • administer moderation
  • moderate comments
  • post comments
  • post comments without approval

Afbeelding.
Zoals je ziet zijn bij administer comments alleen anonieme gebruikers uitgesloten van posten.

Ik gebruik versie 4.6.2. Zou upgraden een oplossing zijn?

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 10 september, 2006 - 19:41

Ik geloofde je wel hoor :-)

4.6.2, dan sta je toch ongeveer een jaartje achter. Op 4.7.3 en op drupal-cvs werkt het in elk geval wel.

Wel oppassen: ik denk dat in druapl 4.7.3 'moderate comments' niet meer in core zit.

Door grotesnor op 11 september, 2006 - 15:20

Maar ik heb nog steeds geen bevredigend antwoord op mijn oorspronkelijke vraag kunnen vinden. Het aan- of uitvinken van administer commments had immers geen effect. Hmm, de zoektocht zet zich voort.

Bedankt voor je hulp!

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee