Gebruikersgegevens ophalen

Hallo,
ik heb onlangs D7 geïnstalleerd om er een intranet voor onze vrijwilligers in te ontwikkelen. Ik heb echter twee vragen, die me in D6 al parten speelden:

1. Het is de bedoeling dat vrijwilligers via het intranet bepaalde administratieve formulieren kunnen invullen en doorsturen naar de persoon die zich daarmee bezig houdt. Ik maak gebruik van FPP (Form Processor Pro) om de ingevulde gegevens door te sturen en/of in een databank op te slaan. Maar ik wil met elk formulier de naam, voornaam en het e-mailadres van de gebruiker doorsturen. Hoe roep ik deze gegevens op in HTML/PHP formulier?

2. Wanneer de vrijwilliger op "volgende" of "verzenden" klikt, gaat het systeem over naar de formprocessor. Dat is normaal voor die processor. Probleem is echter dat alle gebruiksrechten plots verdwenen zijn. Drupal weet dus niet meer of de gebruiker is ingelogd of niet en toont daardoor de gebruiksrechtgebonden menu's en modules niet meer. Kan ik dit doormiddel van een PHP-scriptje oplossen?

Kan iemand me hiermee helpen zodat ik erin kan vliegen? Of heeft iemand een beter idee om deze gegevens te verwerken. Een Drupal-webformmodule is geen optie, aangezien een aantal gegevens in tabelvorm zouden moeten kunnen ingevoerd worden.

Thx!

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Toeterniettoe
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee