gebruikerslogin onzichtbaar maken + fotopagina

Hey,

Als nieuweling ben ik nog niet geheel thuis binnen Drupal. Ik werk momenteel met de drupal-versie 6.19.
Op mijn site staat er in de linkerzijbalk het menu 'nieuws', 'gebruikerslogin' en het 'navigatiemenu'. Aangezien de bezoekers van mijn site dit vrij verwarrend vinden zou ik graag de 'gebruikerslogin' en het 'navigatiemenu' onzichtbaar willen maken. Deze zijn momenteel geïnstalleerd als blokken. Via het beheer van de blokken > gebruikersspecifieke zichtbaarheidsinstellingen heb ik al gezien dat je deze blokken standaard kan verbergen. Probleem is dan wel dat zij volledig verdwijnen en derhalve ook niet meer zichtbaar zijn voor mij. Hoe kan ik dan - als beheerder - van de website nog inloggen om de website verder aan te passen?

Tot slot nog een vraagje ivm het aanmaken van een fotopagina. Ik zou graag een fotopagina willen aanmaken waarbij enkel een gestructureerd overzicht zichtbaar is van alle foto's. De bedoeling is dat als je op de miniatuurweergave klikt, je dan een grotere weergave krijgt. Is dit mogelijk binnen Drupal en zo ja, kan iemand me duidelijk en stap voor stap uitleggeng hoe ik dergelijke pagina kan aanmaken?

Alvast bedankt!

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
Stephanie Schuermans
afbeelding van Xano
Door Xano op 13 april, 2011 - 14:08

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van petervandenheuvel
Door petervandenheuvel op 13 april, 2011 - 15:24

Een goede handleiding voor een foto-pagina vind je op: http://www.carettedonny.be/foto-album-voor-drupal

Zeker ook eens de vervolg artikelen lezen over multiple file-upload, en subalbums. Icm. de 'lightbox2' module kan je instellen dat je een grotere weergave krijgt.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee