Gebruikersrechten

Is er de mogelijkheid om het aanmaken/bewerken van een bepaald inhoudstype enkel te laten gebeuren door een bepaalde rol ?

Als ik nu bv het inhoudstype "Story" enkel maar laat aanmaken door iemand met de rol "admin" dan kunnen andere gebruikers deze wel nog aanpassen. (Aanmaken niet) Maar ze zouden deze eigenlijk ook niet mogen kunnen bewerken.

Als ik dan de rechten "nodes beheren" uitschakel kunnen gebruikers van die rol dan weer niet meer naar het overzicht van al hun nodes via admin/beheren

Is er anders de mogelijkheid het publiceren enkel te laten gebeuren door iemand met een bepaalde rol ? Via het inhoudstype te bewerken kan je dat wel standaard op "niet gepubliceerd" zetten maar iedereen kan aan die inhoudstypes van de gebruikers en deze dan toch nog publiceren ?

Drupal moet toch een mogelijkheid hebben dit beter te kunnen afschermen ?

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
bubsy
Door miechiel op 17 juni, 2009 - 09:21

Maar natuurlijk kan dit.

Wat je het beste kunt doen is een nieuwe rol aanmaken en deze rol geen permissie geven op "nodes beheren". Iemand die rechten heeft op "nodes beheren" mag en kan alle nodes aanpassen en publiceren.
Vervolgens geef je de rol rechten op "create story content" en "edit story content" of "edit own story content" (als de rol alleen zijn eigen story mag bewerken). Nu kan de gebruiker (als je dat goed hebt ingesteld) wel nodes van het type story aanmaken en bewerken maar niet publiceren.

Wil je vervolgens een overzicht maken van alle nodes van een user (zowel ongepubliceerd als gepubliceerd) dan zou ik je toch echt aanraden om met views in de weer te gaan.(http://drupal.org/project/views)

Mocht je een specifieke rol nodes laten publiceren kijk dan ook eens naar deze module http://drupal.org/project/publishcontent

Door bubsy op 17 juni, 2009 - 11:29

Daar zit dus net het probleem, de beheerder zou wel nog via admin/content/node de lijst moeten kunnen raadplegen.

Ondertussen ben ik dus al die verschillende acces moduls maar eens aan het proberen, voorlopig lijkt node_acces me het beste te helpen, maar ik heb zo'n voorgevoel dat het een combinatie van verschillende acces modules zal moeten worden.

Door miechiel op 17 juni, 2009 - 13:58

Maar dan maak je voor de beheerder toch een aparte rol aan?

Door bubsy op 17 juni, 2009 - 14:02

Er is een aparte rol voor beheerder maar van zodra deze de rechten heeft "nodes beheren" die hij dus nodig heeft om via admin/content/node het overzicht te kunnen zien, dan kan hij alle inhoudstypes aanmaken/bewerken/verwijderen (ookal staan ze niet aangevinkt bij die rol);

Hetzelfde verhaal voor de opties publiceren, deze kan hij ook altijd aanpassen.

Door miechiel op 17 juni, 2009 - 14:41

Dan zou ik toch als ik jou was echt met views gaan werken, die kun je namelijk ook rol specifiek aanmaken en dan hoeft je beheerder geen "nodes beheren" te hebben en kan hij dus niet publiceren (wat eigenlijk wel gek is voor een beheerder)...

Door bubsy op 17 juni, 2009 - 14:51

Er zijn verschillende soorten beheerders met verschillende inhoudstypes ter beschikking.
De beheerders zouden inhoud mogen aanmaken/bewerken (maar niet publiceren, dit kan enkel de hoofdbeheerder die dit via de module modr8 kan opvolgen).

Dus moeten ze ook de mogelijkheid hebben "nodes beheren" anders krijgen ze het overzicht niet te zien op de node- overzichtspagina (admin/content/node).

Waar zou views me met dit dan kunnen helpen ?

Door miechiel op 17 juni, 2009 - 14:59

Je kunt een view aanmaken waarin je alle nodes gepubliceerd en ongepubliceerd (of van een bepaald content type) hebt staan.
In principe heb je dan hetzelfde overzicht als op admin/content/node. Alleen niet de "nodes beheren" aan staan.
Dan ben je er toch? Of begrijp ik je verkeerd?

Door bubsy op 17 juni, 2009 - 15:01

Dat zal inderdaad nog de enige optie zijn denk ik om zeker te kunnen uitsluiten dat bepaalde rollen aan de inhoudstypes van andere rollen geraken.

Thx voor de hulp

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 19 juni, 2009 - 19:01

In plaats van rollen kun je ook organische groepen gebruiken.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.