afbeelding van hansrossel

Geen commerciële posts toegelaten

Commerciële posts zijn niet toegelaten in dit forum en zullen verwijderd worden. Indien meermalig een commerciële post wordt geplaatst kan je account geblokkeerd worden.

Je kunt je hostingbedrijf dat Drupal specifieke diensten aanbiedt aanmelden op http://drupal.be/drupal-serviceproviders-hulp.

Auteur: 
hansrossel
Door Jax@drupal.org op 15 september, 2009 - 07:32

Ik vind dit geen goede beslissing. Als Drupal gebruiker ben ik geïnteresseerd in aanbiedingen van bedrijven, net als evenementen en trainingen.

Het forum service-aanbiedingen voldeed prima aan die nood. Waarom moet dit verdwijnen? De motivatie achter deze beslissing is me niet helemaal duidelijk.

Wel heb ik nog al gehoord dat als we hosting publiciteit toelaten we binnen de kortste keren zullen overspoeld worden met hosting spam maar dat viel tot nu toe toch mee?

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 15 september, 2009 - 08:33

Aanleiding was het plaatsen van commerciële teksten door een aantal hostingbedrijven. Zonder duidelijke voorwaarden voor indienen van posts kunnen we dergelijke teksten niet weigeren. Er zijn weinig fora waar pure reclame voor je diensten is toegelaten.

Hosting bedrijven, kunnen net zoals andere bedrijven hun aanbiedingen voorstellen op het nieuwe overzicht van service providers http://drupal.be/support, op voorwaarde dat ze Drupal specifieke diensten aanbieden. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om commerciële berichten toe te laten op het forum volgens mij.

Hans
KOBA

afbeelding van JoG@drupal.org
Door JoG@drupal.org op 15 september, 2009 - 19:01

Ik ben het met Jax eens. Ik wil ook, welliswaar gepaste, aanbiedingen voor specifieke Drupal-hosting, trainingen of bijvoorbeeld workshops hier in het forum terug kunnen vinden. En wel graag op de juiste plek, dat wel.

Ik heb dit al eerder betoogd en toegelicht in de draad 'aankondigingen en reclame voor betaalde trainingen op drupal.be/nl'. Waarna Boris (batigolix) het betreffende aanbod heeft verplaatst naar het juiste forum, namelijk Service aanbiedingen & aanvragen. Wat mij betreft is bijvoorbeeld de voorwaarde: specifieke Drupal-hosting genoeg. Ik vind in ieder geval niet dat hosting op één hoop mag worden gegooid met opleidingen, trainingen en workshops. Bovendien mag iemand best vragen waar hij het beste naar toe kan om Drupal te installeren. We moeten dan gewoon namen mogen / kunnen noemen van hosters waar we een Drupal-website hebben draaien. Een algemeen artikel waarin wordt behandeld waaraan Drupal hosting (in ieder geval) aan moet voldoen is, zoals al geopperd, is meer dan welkom wat mij betreft.

Tenslotte: Wie gaat bepalen wat commercieel is en wat niet? Gratis, tegen kostprijs, ...

P.S. Overigens vraag ik me af waarom het 'verplaatste' item op slot staat. Wat is de reden?

Joost - www.jognet.nl

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 15 september, 2009 - 22:41

het was een beetje een jammerlijke samenloop van omstandigheden waarbij iemand een verwijzing naar een artikel had geplaatst dat in eerste instantie een objectieve uitleg gaf over drupalhosting maar dat bij nadere beschouwing veel reclame voor het eigen bedrijf bevatte.

dit leidde gelijk tot enekele geïrriteerde reacties

had de auteur gewoon duidelijk geschreven dat hij hosting aanbood dan was het niet zo uit de hand gelopen.

ik denk dat er voor dat soort duidelijke informatie waarin een bedrijf haar diensten aanbiedt best ruimte op deze site is (in de service directory bijvoorbeeld)

voor sluik-reclame en semi-spam kan deze site geen platform zijn. ook omdat het de sfeer kan bederven.

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van JoG@drupal.org
Door JoG@drupal.org op 15 september, 2009 - 23:56

Mee eens. Geen 'sneaky' gedoe hier. Duidelijk maken wat je te bieden hebt en waar je voor staat. Geen semi-spam of sluik-reclame inderdaad. En waar mogelijk beweringen onderbouwen, als daar sprake van is, met verwijzing(en) naar onafhankelijke bron(nen) !

Joost - www.jognet.nl

afbeelding van ClubRacer
Door ClubRacer op 18 september, 2009 - 17:19

Beste batigolix,

In het forumbericht stond duidelijk vermeld dat het externe bericht een commerciële noot bevatte. Het was zeker niet "sneaky" bedoelt.

Mijn doelstelling was enkel nieuwe Drupal gebruikers in te lichten wat de verschillen kunnen zijn tussen een budgethostingbedrijf en een bedrijf dat toegewijde Drupal hosting aanbiedt. Drupal is nu eenmaal geen statische html website en vereist iets meer kennis en specialisatie.

Goed dat bedrijven nog ge-etaleerd kunnen worden op de http://drupal.be/support pagina. Je bedrijf moet wel lid zijn bij de Drupal Association.

Zonder het specifieke webhosting aanbieding forum kunnen nu geen open pre-sales vragen meer gesteld worden.

Puur commerciële berichten kunnen wel nog altijd in het service aanbiedingen en aanvragen forum. Of gaat men dit ook dichttimmeren wanneer bedrijven teveel vacatures inzenden. Dit is nochtans de meeste beproefde en goedkope manier van adverteren om te roepen dat het goed gaat met je bedrijf.

Justmy2c.

Drupalizing ClubRacer.be, BoatZilla & Lucky Cookie.

Door Jax@drupal.org op 22 september, 2009 - 17:41

Wat is hier nu de conclusie geworden? Behouden we het service-aanbiedingen forum of niet? Ik stem er nog steeds voor doch misschien met duidelijke richtlijnen.

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 22 september, 2009 - 21:45

Wellicht gaat de discussie nu vooral om het tweede zinnetje "Het vermelden van concrete namen van hostingbedrijven is niet toegelaten en zal zonder waarschuwing verwijderd worden.".

Dit gaf een 100% waterdichte oplossing om geen reclame te krijgen, maar anderzijds is er inderdaad dan geen discussie over bepaalde hostingbedrijven mogelijk. Blijft volgens mij wel niet acceptabel je eigen hostingbedrijf via een post in de kijker zetten of een reactie geven op alle hostingberichten dat hostingbedrijf x dit kan (terwijl je werkt voor hostingbedrijf x). Webbedrijven onthouden zich van dergelijke vorm van reclame, waarom zouden hostingbedrijven dat niet kunnen? En zoals eerder aangegeven heeft elk bedrijf dat Drupal diensten aanbiedt recht op een fiche in het Serviceproviders gedeelte. Ik denk dat de 73€ lidmaatschap van de Drupal association, dus steun voor een systeem dat je gratis mag gebruiken, voor een hosting bedrijf een heel kleine bijdrage is.

@jax: geef gerust een voorstel wat je bedoelt met duidelijke richtlijnen. Wat mij betreft kunnen we de richtlijnen om commerciële posts te vermijden wat verzwakken/bijsturen om interessante discussies over hostingaanbieders mogelijk te maken. Maar zoals hierboven geschreven wat mij betreft liever niet een forum waar de hostingaanbieders zelf hun waren presenteren, daar dient echt de directory van serviceproviders voor.

Ik maakte zoals beloofd een documentatiepagina over hosting: http://drupal.be/documentatie/drupal-hosting, laat gerust weten als jullie er opmerkingen over hebben.

Hans
KOBA

afbeelding van ClubRacer
Door ClubRacer op 23 september, 2009 - 12:33

Inderdaad webbedrijven doen misschien niet mee aan directe commerciële reacties, ze gebruiken echter wel andere manieren om hun Drupal webdesign diensten in de kijker te zetten via Drupal.org en Drupal.be.

  1. Ze maken een Drupal theme dat gratis beschikbaar is en publiceren dit met backlinks naar hun commerciële website;
  2. Ze maken een case studie en publiceren dit op de frontpage.

Er zijn zelfs webbedrijven die tracking links gebruiken in hun case studies om te zien hoeveel bezoekers ervandaan komen. Zo komen ze te weten of hun return on time investment wel in orde is. (vb. http://drupal.be/showcase/integratietraject-%E2%80%93-cib)

De gebruikte tracking link aan het einde van de case studie:
http://www.coworks.net/webdesign-brugge-gent?utm_source=drupal&utm_medium=link&utm_campaign=drupal.be_case

Misschien telt de conclusie niet voor iedereen maar komt toch dicht bij de werkelijkheid: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Drupalizing ClubRacer.be, BoatZilla & Lucky Cookie.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee