Geen emails?!

Net http://www.vlak.be geinstalleerd maar blijkbaar worden er geen emails gestuurd naar nieuwe gebruikers.

Wat zou de fout kunnen zijn?
instellingen binnen drupal installatie? Server instellingen? DB instellingen? modules? Ik zit met de handen in het haar, ik krijg nergens foutmeldingen alles lijkt inorde, alleen worden er geen mails verstuurd...

extra info:
Drupal 6.14
modules: Mollom - google analytics - views - cck - date - calender (de laatste 4 werden gebruikt om een kalender te maken)
reports: geen foutmeldingen
De site moest al af zijn dus dringend hulp gevraagd. En als er geen emails gestuurd worden, komen er ook geen nieuwe gebruikers... (ik wil namelijk dat er emailvalidatie gebeurt)

Enorm bedankt voor mogelijke hulp!

ps: na registratie komt er wel degelijk "Verdere instructies zijn verstuurd naar uw e-mailadres." maar er komt niets in inbox/spam terecht...

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
heyntje
Door kcoworks op 20 september, 2009 - 15:23

In principe kan PHP enkel verifiëren of de mail afgeleverd werd aan de mail queue van de server. Van zodra dit het geval is, zal alle feedback positief zijn.
Er kan heel wat mis lopen, maar in dit geval, zou mijn vermoeden uitgaan naar de lokaal geïnstalleerde mailserver (van uw hosting dus). Indien deze niet geïnstalleerd staat of slecht geconfigureerd is, kan u best contact opnemen met de betreffende hosting partner.
Indien het helemaal niet de bedoeling is dat er een lokale mailservice draait, kun je de smtp module gebruiken (http://drupal.org/project/smtp), vraag dan ook even aan je host via welke mailserver je best buiten kan zenden.

Door heyntje op 22 september, 2009 - 13:53

Met een paar mailtjes naar de hosting is het inorde gekomen.
Ik moest met @vlak.be emails sturen ipv @gmail.com en daarbij waren er nog enkele emailinstellingen niet voldoende geconfigureerd...

Maar goed, tis inorde gekomen...

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.