afbeelding van hansrossel

Gent Verwent

De nieuwe shopping website van Gent, www.gentverwent.be is gebouwd met Drupal.

Een blik onder de motorkap:

De centrale google maps kaart, taxonomielijst en zoekbox zijn één view:
- Een gmap view voor de kaart met verschillende ikoontjes volgens taxonomie
- Een summary view met een aangepaste item_list functie met extra css classes zodat de taxonomie termen de juiste kleuren konden hebben (designers...).
- De zoekfunctie is een views filter block van diezelfde view en bestaat uit een combinatie van exposed filters en views fast search. Uitgebreid zoeken maakt gewoon deel uit van diezelfde views filter block en wordt geopend met wat javascript; van de Drupal core uitgebreid zoeken wordt geen gebruik gemaakt.
Om de hoofdpagina te bekomen die een verzameling is van alle winkels met overeenstemmende kaart werd de som url van alle hoofdtermen van de taxonomie gealiast als homepage.

De linkerkolom bestaat uit views met random sort order. Om de markt van de dag op de juiste dag te laten verschijnen werkten we met een cck select list van dagen die in de door views theming gegenereerde template files werd vergeleken met de dag van vandaag en als er meerdere markten zijn op een dag random gewisseld.

De fotoresultaten onderaan zijn viewsblokken die worden weergegeven op de respectievelijke pagina's. De fotogallerij is een list view gestyled via css.

De themaroutes bestaan uit vaste pdf routes en "nieuwste shoppingroute" die een gelijkaardig opgebouwde view zijn als de hoofdpagina, maar met taxonomie shoppingroute (moeten nog ingevuld worden door de stad).

Voor de menutabs werd een extra ingevoegd in de primary links opbouw en werden wat aanpassingen gedaan in de template.php code om de active state goed te krijgen.
Het menu "Voor handelaars" valt uiteen in vier submenu's eenmaal de handelaar ingelogd is.

De handelaarsfiches zijn nodeprofiles. De banner boven de fiche stemt overeen met de taxonomie categorie van de handelaar, dit werd bereikt via het toevoegen van extra css id's voor het bepalen van de background image. Stuur naar een vriend linkt naar de forward module en print deze pagina is gewoon een javascript link naar de printopdracht van je browser. Printvriendelijkheid wordt geregeld via print.css (nog under construction)

Bij het registreren heb je via de membership_types module de keuze tussen registratie als handelaar of consument en via pageroute dienen dan de formulieren ingevuld te worden.

Om de laadsnelheid te optimaliseren werden zowel css als javascript bestanden geaggregeerd en worden pagina's en blokken gecached.

Ik zou nog graag als extra de Google map wat mooier maken met extinfowindow bubbles en de markers laden in "chunks", misschien de komende weken als er wat tijd is.

Hans
www.koba.be

Auteur: 
hansrossel
afbeelding van drupaltronic
Door drupaltronic op 4 juni, 2008 - 10:49

zéér mooie en functionele 2.0 site !! wow

johan van grieken
http://www.mediumcool.be

johan van grieken
http://www.drupaltronic.com/folio.html

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee