Gezocht: mensen die willen meewerken aan de bouw van een webplatform via Drupal 7

Hallo iedereen,

Wij zijn op zoek naar een aantal mensen die mee willen bouwen aan een webplatform dat draait op Drupal 7.x.

Wat voor webplatform?
Wij willen een leer-webplatform bouwen voor een open-source community. Deze community is sterk gefocust op het aanleren via online tutorials en er is een rijke cultuur van mensen die tutorials creëren en delen, zowel gratis als betaald. Wij willen via ons platform de decentralisatie van deze tutorialwebsites verhelpen en ook nieuwe tutorials een plek helpen vinden. Dit houdt concreet in dat we een platform willen bouwen waar gebruikers een eigen stek kunnen krijgen, daar hun tutorials kwijt kunnen en kunnen delen met hun volgers. We willen dit dan uitbreiden zodat elke gebruiker zijn eigen favorieten kan bijhouden, zodat tutorials in courses kunnen gebundeld worden volledig met quizes en oefeningensessies. We willen het gebied ook interactiever maken door gebruikers eenvoudig via de website live webinairs, Q&A's en dergelijke te laten opstarten. Dit alles wordt gekoppeld met de huidige community d.m.v. een door de gemeenschap onderhouden bibliotheek waarin iedereen reeds bestaande tutorials kan catalogiseren. Deze tutorials kunnen via dat systeem dan ook worden beoordeeld met sterren en kleine reviews zodat gebruikers een meerwaarde krijgen ten opzichte van het zoeken op Google. Uiteraard ondersteunt de bibliotheek ook tagging, talen, niveau aanduiding en nog andere zoekcriteria. De bedoeling is dat de website uiteindelijk multilinguistisch wordt. Het is ook de bedoeling dat de website na verloop van tijd betalingen gaat ondersteunen zodat gebruikers hun betere tutorials ook kunnen verkopen. De gemeenschap zou dan kunnen profiteren van 1 overkoepelend en uniform betalingssysteem dat de website voorziet.

Wie zijn 'wij'?
'Wij' zijn een team van 2 personen (BE en NL) die deel vormen van de open source community Blender (3D teken programma). Ikzelf heb het idee voor de website geopperd en ben er ook aan beginnen bouwen. Uiteindelijk zijn we overgestapt op Drupal en opnieuw begonnen. Het team is toen uitgebreid naar 5 personen, maar door drukke schema's en persoonlijke issues is dat terug gevallen naar 3 personen waarvan er nu nog 2 actief meewerken. Deze laatste twee zijn websitebouwers met al verschillende websites op hun naam. Wij zouden dit team nu graag versterkt zien en vandaar deze oproep.

Wat zoeken we precies?
We zijn op zoek naar iedereen die wil meewerken. We maken deze website in onze vrije tijd en zien dit als een hobby. Er is dus geen grote tijdsdruk en een losse sfeer. Als vrienden beslissen we samen wat en hoe we dingen gaan implementeren. We verdelen alles over kleine taken en wie zin en tijd heeft kiest er een taak uit en doet die dan. Wij zijn dus op zoek naar mensen die hier en daar een handje willen toesteken en mee willen bouwen aan de website. Heb je geen voorkennis, geen probleem. Zelf zoeken we ook nog alles uit en het is wel een excellent onderwerp om dieper in Drupal te graven. Dus ook leergierige mensen zijn zeker welkom. Het enige dat we verwachten is dat eens je zegt 'ik doe mee', je ook af en toe iets van jezelf laat horen (kwestie van dat we weten of je nog leeft en zo). Uiteraard is ervaring zeker een pluspunt. Met slechts 1 ervaren Drupalist is meer Drupalkennis een verbetering voor het team.

Waar staan jullie al?
De eerste versie van de website is in 2013 begonnen en in 2014 gelanceerd door mezelf. Sinds een 4-tal maanden zijn we overgeschakeld naar Drupal (de eerste versie was volledig in php en Mysql) en zijn we met meerdere personen beginnen samenwerken. Dat wil zeggen dat we tot nog toe ons vooral gefocust hebben op het opstellen van de nodige documenten en beschrijvingen van de planning, maken van UX beslissingen, opstellen van overzichten, kiezen van een thema, ... Sinds een kleine maand zijn we begonnen aan het bouwen van de website, dus die staat nog helemaal in de kinderschoenen. We werken hierbij uiteraard met een dev -> staging -> live systeem waarbij het de bedoeling is dat elk stuk code uiteindelijk onder minstens twee paar ogen passeert. We werken voorlopig ook met een 'all in code' systeem.

Wat mag je verwachten
Een stel gemotiveerde mensen die hun vrije tijd spendeert aan het bouwen van deze website. Ik heb deze oproep bewust niet onder 'vacatures' geplaatst omdat we in eerste plaats op zoek zijn naar mensen die vrijwillig meedoen. Hoe meer zielen, hoe vlotter het vooruit gaat en hoe meer vreugd. Wat je initieel dus terugkrijgt zijn: ervaring met het werken met Drupal 7.x, erkenning op de website (wat goed staat op je CV/portfolio), nieuwe vrienden.
Het is wel degelijk de bedoeling dat de website evolueert richting een klein bedrijfje en zich op lange termijn terug betaalt. Of dit wordt bereikt hangt af van de community en hoe goed de website van grond raakt. De termijn die we hiervoor in het achterhoofd hebben is 3 tot 4 jaar, afhankelijk van de snelheid van ontwikkeling. Moest de website een bedrijf worden, dan kan er gepraat worden over vergoedingen. Sowieso zal iedereen die meewerkt op dat moment de optie krijgen om mee in het bedrijf te stappen en zo de vruchten van de website te plukken.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?
Dan mag je altijd hier een comment laten (alle comments zijn sowieso welkom). Je kan me ook rechtstreeks bereiken via mijn persoonlijk contactformulier hier op de website of stuur een berichtje naar (nickvdbroeck (at) hotmail (dot) com)

Hopelijk hoor ik van jullie
Met vriendelijke groeten
Nick

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Nick Van den Broeck
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee