Goede Doelen Social Network site test versie met Drupal

Hai iedereen,

Ik ben voor mijn afstuderen bezig om een goede doelen socialnetwork site te maken met evaluaties. Met als doel om goede doelen makkelijker vindbaar te maken en dat het direct ook eenvoudiger is om te oordelen over de betrouwbaarheid.

Je moet je voorstellen dat je een persoonlijke pagina hebt waar je kunt aangeven welke goede doelen je steunt en wie je vrienden zijn. Ook kun je goede doelen evaluaties schrijven, lezen en raten.

Meer hierover op mijn (engelstalige) project website: www.makingthesite.com

Nu wil ik een test versie gaan maken met Drupal. Welke modules zouden jullie mij aanraden? En wat voor andere tips hebben jullie? Ik heb wel wat ervaring met PHP en heb nu een paar uurtjes met Drupal gespeelt.

Ik had wel problemen met de Buddylist module, die mij wel handig leek

Ik krijg deze foutmelding:

---------------------

* warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in
C:\apache2triad\htdocs\drupal-4.7.2\includes\menu.inc on line 415.

* warning: Missing argument 1 for buddylist_addbuddy() in C:\apache2triad\htdocs\drupal-4.7.2\modules\buddylist\buddylist.module on line 713.

This user does not exist

----------------------

Alle feedback is welkom :)

Weet iemand hoe ditkomt en hoe dit verholpen kan worden?

Auteur: 
Julius
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 14 juni, 2006 - 10:32

We zijn natuurlijk wel een beetje biased, maar ik denk wel dat Drupal een goeie keuze kan zijn voor je website.
2 voornaamste redenen
* het is flexiebel, en aangezien je zelf wat PHP kennis hebt zul je dus op een modulaire manier nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen die nog niet op de vrije markt beschikbaar is. Er zijn misschien andere CMS systemen die out-of-the-box beter lijken te matchen met hetgeen je nodig hebt, maar mijn (en andermans ervaring) leert dat je die systemen dikwijls ok een 'hackerige' manier moet aanpassen om te bekomen wat je nodig hebt. Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat ik dingen als xoops,joomla, e.a. bekekeken heb, dus misschien zijn die op dat vlak wel al bijgebeent.
* er bestaan al een hele hoop modules die je dikwijls al in de buurt van je oplossing kunnen brengen.

We hebben iets meer details over wat je website moet kunnen [die evaluaties.. wat houdt dat in?] om nuttige modules te kunnen aanduiden.
Zal het nodig zijn om bepaalde content alleen voor bepaalde rollen/users beschikbaar te maken?
Is het nodig dat je uitgebreide profielen van je gebruikers gaat bijhouden?
Is het nodig dat je evenementen kunt aankondigen?
Wat is de bedoeling van die sociale netwerken? Dat je een goed doel hoger in de ranking brengt omdat er meerdere mensen in jouw netwerk daar zo over oordelen.
Ik zie het verband tussen sociale netwerken <-> evaluaties niet zo goed.

succes

Door Julius op 14 juni, 2006 - 12:25

Bedankt voor de reactie, Ik zal direct overgaan op het beantwoorden van de vragen;

hier een schema dat misschien meer izicht geeft:
http://www.makingthesite.com/wp-content/uploads/2006/06/content_context_juni2_02.gif

Er zijn persoonlijke pagina's waar mensen bepaalde persoonlijke informatie (naam, leeftijd, etc) kunnen aangeven. Ook kunnen ze daar op aangeven wie hun vrienden zijn (verwijzingen naar andere persoonlijke pagina's) en welke goede doelen ze steunen (verwijzingen naar goede doelen pagina's). Mensen met een persoonlijke pagina (iedereen met een account) kan dus een goede doelen pagina aanmaken. Op deze pagina is er tevens ruimte voor persoonlijke informatie (naam, locatie, missie, etc van goede doel) en wederom kunnen ze aangeven wie hun vrienden zijn en welke goede doelen ze steunen. Ook kun je op een goede doele paginga zien hoeveel ze zelf gesteund worden. Waarbij dit ook verwijzingen oplevert naar deze persoonlijke en goede doelen pagina's.

"die evaluaties.. wat houdt dat in?"

Als iemand een evaluatie schrijft dan komt deze te staan op de goede doelen pagina waar over geschreven wordt en op de persoonlijke pagina van de persoon die het schrijft. Het bestaat uit een tekst en een score. Deze score wordt gebruikt om een (het liefst gewogen) gemiddelde van alle evaluaties te kunnen weergeven. Dus als je op een goede doelen pagina komt kun je direct zien; deze pagina is door 15 personen gemiddeld een 7 gegeven (van de 10).

Het sociale netwerk gedeelte is om de informatie te verzamelen waar je op kunt zoeken. Je kunt dus zoeken naar goede doelen met hoge evaluaties, met veel mensen die naar dit goede doel linken. Maar je kunt ook specifiek zoeken binnen je sociale netwerk. Dus bijvoorbeeld goede doelen binnen de categorie 'onderwijs' en 'Africa' niet meer dan 3 stappen van je verwijderd.

"Zal het nodig zijn om bepaalde content alleen voor bepaalde rollen/users beschikbaar te maken?"

Pagina eigenaars zouden hun pagina moeten kunnen managen, dit is dus een aparte rol. Voor een goede doelen pagina zou ik het liefst 3 views hebben; een visitor, een member en een owner view. Waarbij de owner weer 3 views heeft waar deze uit kan kiezen; 'zie de pagina als visitor' (zodat je niet hoeft uit te loggen), je persoonlijke pagina; waar je snel op de hoogte kunt zijn van wat de nieuwste evaluaties zijn, nieuwste aanvragen voor vrienden, etc. en een 'manage view' waar je dus je pagina kunt aanpassen.

"Is het nodig dat je uitgebreide profielen van je gebruikers gaat bijhouden?"

Ja, dat zijn de persoonlijke pagina's.

"Is het nodig dat je evenementen kunt aankondigen?"

Voor de test versie lijkt mij dit niet persé nodig. Op de startpagina van de site kan een artikel staan waar mensen gewezen worden op het een en ander, maar dat lijkt mij niet perse een aparte module. Ik weet niet precies wat je een evenement noemt, maar ik denk dat er ruimte is voor mensen om een evenement te organiseren aan de hand van een goede doelen pagina. Deze zou dan meer als een evenement portal pagina gebruikt worden.

"Wat is de bedoeling van die sociale netwerken? Dat je een goed doel hoger in de ranking brengt omdat er meerdere mensen in jouw netwerk daar zo over oordelen."

Dat is inderdaad een onderdeel er van. In de eerste test versie lijkt het mij al genoeg als ik uberhaubt kan zoeken op tag-woorden. Die mensen zelf kunnen aangeven voor een goede doelen pagina's. Ook moet je dus kunnen 'surfen' van pagina naar pagina via de connecties die mensen hebben. Zodat je kunt zien 'hey de vriendin van mijn zus heeft een interessant goed doel gelinkt'.

In latere (test) versies zou het de bedoeling zijn dat je op meerdere parameters kunt zoeken, zoals het aantal connecties, de evaluatie scores, etc.

"Ik zie het verband tussen sociale netwerken evaluaties niet zo goed."

Beide zijn er om er voor te zorgen dat het makkelijker wordt om een goed doel te vinden dat bij je past dat je kunt vertrouwen. Het sociale netwerk levert vertrouwen en een rede voor mensen om informatie waarheids getrouw in te vullen en evaluaties voor meer uitgebreide inhoudelijke informatie.

Hopelijk is het hiermee wat duidelijker allemaal. Stel gerust meer vragen indien nodig.

Julius
www.makingthesite.com

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee