afbeelding van toni.degroof

groeperen

Ik heb een duizendtal afbeeldingen [130x130 px]. Het is de bedoeling dat die samen met een tekstveld Spaanse naam, een tekstveld Nederlandse naam, een mediaveld uitspraak [mp3] en een tekstveld categorie en subcategorie ingebracht worden in Drupal. Liefst niet één voor één, want dat wordt dan een hele klus. Ik heb ze ooit al gebruikt in een Dreamweaver-site, en toen kon ik ze via een extern programmaatje importeren vanuit een Excel tabel.
Ik heb al een node gemaakt waarmee ik ze één voor één kan inbrengen, maar er zijn twee dingen die me niet lukken:

1. De gebruiker moet vooraf in een soort dropdown-list de gewenste categorie kunnen aanklikken. Bijvoorbeeld 'dieren'. In een tweede dropdown-list zou dan de subcategorie moeten kunnen gekozen worden. Bijvoorbeeld 'zoogdieren' of 'vogels'.

2. Op de een of andere manier zou ik [bijvoorbeeld bij het aanklikken van de afbeelding] het geluidsfragment willen laten horen.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
toni.degroof
Door Stijn Vanhandsaeme op 26 april, 2011 - 10:36

Kan je voor 1. niet Taxonomy Menu gebruiken?

nestor.coop - coöperatief - transparant - maatschappelijke meerwaarde

afbeelding van toni.degroof
Door toni.degroof op 26 april, 2011 - 11:01

Ik ben nog niet zo lang bezig met Drupal en taxonomy zegt me nog niet veel, maar ik zal het eens uitproberen. De handleiding die bij de module staat is nogal summier, dus ik hoop dat ik je hierover nog eens lastig mag vallen als ik vast kom te zitten. Het lijkt me nogal ingewikkeld, vooral de link tussen dit menu en mijn view is me niet helemaal duidelijk.
In elk geval bedankt!

Door Stijn Vanhandsaeme op 26 april, 2011 - 11:39

In principe linkt taxonomy menu gewoon naar je taxonomy pagina. Installatie is eigenlijk gewoon eenkwestie van in vocabularuy settings aan te duiden dat er een menu moet aangemaakt worden.

nestor.coop - coöperatief - transparant - maatschappelijke meerwaarde

afbeelding van toni.degroof
Door toni.degroof op 26 april, 2011 - 16:26

Ik heb een beetje liggen puzzelen aan de hand van de beknopte handleiding die ik op de drupal-site vond. Die is waarschijnlijk nog van Drupal 6, want sommige schermafdrukken komen niet helemaal overeen.
Ik heb ergens [?] kunnen opgeven dat de velden categorie en subcategorie moeten gebruikt worden en ik heb een nieuw menu-blok aangemaakt en dat op de juiste pagina's laten verschijnen, maar verder gebeurt er niets. Ik vermoed dat er nog geen synchronisatie gebeurd is tussen mijn velden en het menu. In de bewuste handleiding kon dat wel, maar dat scherm vind ik nergens terug. Ik heb alles een keer afgesloten en terug opgezet, maar zonder effect.
Enig idee waar ik zou kunnen misgelopen zijn?

afbeelding van toni.degroof
Door toni.degroof op 27 april, 2011 - 00:12

ik ben ondertussen een eind opgeschoten met punt 1.
Ik heb nu een 'beeldwoordenboekmenu' dat ik via struktuur > menu's zelf voorzien heb van links niveau 1 [categorie] en links niveau 2 [subcategorie]. Dat verschijnt mooi op het scherm, maar daar blijft het verder bij.

1. Ik weet niet naar welke pagina ik moet laten linken. de URL van alle pagina's die ik via mijn view genereer [handmatig filters geplaatst] verwijzen naar /beeldwoordenboek, of ik nu de categorie zoogdieren of vogels laat zien. Vandaar dus dat ik wel in mijn menu een categorie kan aanklikken, maar dat er steeds de volledige reeks wordt getoond.
-------------------------------------------------
2. Eigenlijk meende ik begrepen te hebben dat die links automatisch zouden ingevuld worden aan de hand van wat ik in de velden categorie en subcategorie invulde. Ik kwam in de loop van de configuratie toch ergens de mogelijkheid tegen om op te geven dat ik de categorie en subcategorie wou gebruiken.
-------------------------------------------------
3. Mijn menu heeft dus twee levels. Als ik het expanded laat tonen, dan zie ik de beide levels.
Laat ik het niet expanded tonen, dan zie ik alleen level 1, maar dat kan ik dan niet openklikken.
Dat zou wel moeten, want alle categorieën expanded zou een veel te lang menu geven.
-------------------------------------------------
enig idee wat ik fout doe?

Door Stijn Vanhandsaeme op 27 april, 2011 - 08:22

Je hebt wel degelijk taxonomy menu geïnstalleerd en de README gevolgd voor installatie? Het is wel degelijk de bedoeling dat de menu-items dan automatisch toegevoegd worden. En voor het alleen tonen van het actieve sublevel dacht ik dat er ook een optie was. Je kan het taxonomy menu instellen per vocabulary in bv. admin/content/taxonomy/edit/vocabulary/1 (dat is in Drupal 6 - ik heb nog niet echt drupal 7 installaties lopen).

nestor.coop - coöperatief - transparant - maatschappelijke meerwaarde

afbeelding van toni.degroof
Door toni.degroof op 27 april, 2011 - 08:53

ik heb alles verwijderd en ga nu van nul terug beginnen. Ik hou je op de hoogte.

afbeelding van toni.degroof
Door toni.degroof op 27 april, 2011 - 12:13

Voor zover ik het kan nagaan heb ik dit keer geen fouten gemaakt. Het menu is niet zichtbaar, maar ik vermoed dat dat komt omdat er geen inhoud is. Het lijkt wel alsof de velden categorie en subcategorie niet 'gelezen' worden.
Ik ga het probleem opzij schuiven. Dit is een website die tegen half augustus moet klaar zijn. Tegen dan is er misschien een update.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.