afbeelding van jo.w

Grote community-website met Drupal

Ik weet niet of er onder jullie zijn die www.clubs.nl kennen. Het is een community-website waar gebruikers(leden) een clubje kunnen oprichten over een onderwerp dat hen interesseert.
Ieder kan het inrichten naar eigen smaak.
Door omstandigheden is het van eigenaar veranderd en de nieuwe eigenaar heeft het laten herbouwen. Maandag moest de migratie plaatsvinden van Clubs1 naar Clubs2 maar het is hopeloos in de soep gedraaid.
Er zouden zo'n 400 000 geregistreerde gebruikers geweest zijn die zo'n 10 000 clubs hadden. Natuurlijk was aan Clubs1 wel 10 jaar gebouwd/gereleased en is het herbouwd in amper een maand of 6.
Had zo een opzet mogelijk geweest met Drupal, eventueel op die tijd?

Auteur: 
jo.w
Door keesje op 6 november, 2009 - 10:08

Jammer dat het misging, je vraag is wat kort door de bocht.
Drupal zou kunnen wat clubs.nl kan (kon ;-)), denk b.v. aan de groups module.
Of dit in 6 maanden zou kunnen is heel subjectief, als je 30 top front- en backend developers bij elkaar trekt onder capabele supervisie zou het best kunnen, maar dan zou het in ASP ook wel lukken.

--
Armband kopen webshop

Drupal development en integraties

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 6 november, 2009 - 12:34

Het probleem was dat één van de centrale processen uitgevoerd op 1 server 100% van de CPU-tijd in beslag nam. De nieuwe versie zou trouwens in php gebouwd zijn, niet in ASP. En met hoeveel developers er aan gewerkt is kan ik al helemaal niet zeggen.

Jo

afbeelding van askibinski
Door askibinski op 7 november, 2009 - 19:56

Interessant.
Als ik de pagina's van die verschillende clubs zo bekijk dan is een migratie wel een uitdaging, want het lijkt erop dat elke club wel heeel veel vrijheid in de opmaak krijgt. Ik zie nog net geen blinking tekst ;)

http://blog.merge.nl

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee