Help me if you can - installatie

Als 60+ grafisch ontwerper (en non-techneut) zoek ik persoonlijk contact met een ervaren Drupal gebruiker die mij kan en wil helpen om mijn Drupal CMS operatief te maken. Mijn dank is groot !
John

Auteur: 
Howard
afbeelding van Xano
Door Xano op 25 maart, 2009 - 21:07

Als eerste: Welkom hier! :)

Als je concrete vragen hebt, dan kan je ze altijd hier op het forum of in IRC stellen (informatie over hoe je daar verbinding mee moet maken staat op die pagina. Voor hulp in het Nederlands moet je in het kanaal #drupal-nl wezen)

Verder: heb je INSTALL.txt gelezen? Staat in de map van Drupal.

Succes!

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door nonhandyman op 7 april, 2009 - 23:19

Hallo,

Ik lees goede berichten over Drupal, maar krijg het niet geinstalleerd. Kan er iemand naast de Engelse onbegrijpelijke beschrijving me helpen bij de installatie. Ik heb al veel gedownload maar zie nog nergens een instal bestand.

Help!

grt,
Leon

afbeelding van Xano
Door Xano op 8 april, 2009 - 00:10

Begin eens met het stellen van concrete vragen ;-)

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van bockereyer
Door bockereyer op 8 april, 2009 - 20:59
  1. de drupal tar file uploaden naar je hosting en uitpakken ofwel de file op je locale schijf uitpakken en dan alle bestanden naar je hosting ftp-en
  2. mysql database aanmaken
  3. je url intypen in je browser en de installatie wordt automatisch opgestart

BTW: indien je wil kan ik wel de installatie op je hosting doen.

nunc est bibendum

Door nonhandyman op 8 april, 2009 - 21:20

Ik begrijp hieruit dat als je aan je website werkt dit altijd online doet?
Waarmee verplaats ik die bestanden?

afbeelding van Xano
Door Xano op 8 april, 2009 - 22:54

Stoomcursus internet en websites:
- Voor websites heb je een webserver nodig. Da's een stukje software die jouw site toegankelijk maakt. Waar die server op draait (op een dikke serverbak bij een bedrijf of op jouw laptop thuis) maakt niet uit, zolang hij maar draait. De meeste mensen ontwikkelen lokaal en zetten de website voor daadwerkelijk gebruik op een professionele server.
- Zelf je eigen webserver installeren gaat gemakkelijk met MAMP of Xampp. Eerste is voor OS X, de tweede is voor Windows en Linux.
- Drupal uitpakken met een archiefprogramma zoals winrar. De bestanden die je dan krijgt zet je in je web root. Da's de hoofdmap van je webserver, meestal 'htdocs' genaamd.
- De bestanden op je webserver zijn te bekijken door in je browser naar localhost te gaan. Geen 'www' ervoor, gewoon localhost.
- Voor de installatie van Drupal moet je een database aanmaken. Da's een soort digitale archiefkast waar Drupal en andere vergelijkbare systemen hun gegevens in opslaan. Met phpmyadmin kan je gemakkelijk je MySQL database-server beheren. Met Xampp wordt deze sowieso meegeleverd, met MAMP weet ik zo niet.
- Als je naar localhost gaat, zie je de installer van Drupal. Vanaf nu is alles met point and click te doen. Even de databasegegevens invoeren (naam, gebruikersnaam is meestal 'root' en je wachtwoord is blanco, tenzij je deze anders ingesteld hebt).

Succes!

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee