Hobby website naar hogere Drupal en PHP versie

Sinds 1999 heb/had ik een muziekgerelateerde hobby website timepieces.nl waar ik 'album top 100 allertijden' lijsten bijhield (3-fm hemelse 100 - stubru album 100/500 - rolling stone magazine 500, et cetera)
In 2013 is mijn 'platte' website 'as is' door een vriend omgebouwd (website bouwer ZZP-er) naar een Drupal 7 website met MySQL database op basis van een aangepaste template, met als doel later de functionaliteit uit te bouwen zodat bezoekers zelf 'best of' lijsten konden samenstellen per artiest, land, tijdsperiode, et cetera. Zelf heb ik duizenden uren gespendeerd aan het toevoegen van data voor de website.
Zover is het echter nooit gekomen daar hij stopte met zijn bedrijf en weer in loonsdienst ging werken en het gewoon te druk had en heeft.
Sinds eind 2018 ondersteunt mijn hosting provider de lage PHP versie niet meer (versie 5.5 of 5.6 denk ik) en is mijn website niet meer te benaderen.
Ik kan de website dus niet laten zien maar kan wel op de beheeromgeving bij de hosting provider.

Ik vind het zonde dat nu de verzamelde data en een stuk muziekhistorie verloren gaat.

Nu zou ik mijn hobby website willen laten aanpassen naar een hogere Drupal (9?) en PHP versie zodat ik de boel weer leven kan inblazen.
Echter heb ik geen idee over de kosten en bij wie ik hiervoor het beste terecht kan?
Ik ben bereid om er geld in te investeren, maar het is en blijft een hobby dus het moet wel leuk blijven ;-)
Misschien is er iemand die ook muziek als hobby heeft en het dus ook leuk vindt om mij te helpen?

In de bijlage een screenshot via waybackmachine van de home pagina in 2018.

Alle adviezen welkom en gewaardeerd.

Mvgr.,
Frank Groen

BijlageGrootte
Image icon 2018-timepieces.nl546.75 KB
Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Frank Groen
afbeelding van Jurgen M
Door Jurgen M op 5 mei, 2020 - 14:44

In de veronderstelling dat zowel de modules als drupal zelf up-to-date zijn dan draait dat prefect op php 7.2.
Het enige wat moet gebeuren is de php versie op de server naar php 7.2 zetten.
Normaal kan je dat zelf doen in het controle panel of je vraagt het aan je provider.

Mocht je meer uitleg wil over het migreren naar een drupal 8 site stuur me dan een bericht via persoonlijk contactformulier.

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 5 mei, 2020 - 18:05

Frank, zoals Jurgen al schrijft moet er 'alleen maar' de php versie van de server worden veranderd.
Ikzelf heb nog nooit problemen gehad bij elke uitgevoerde verhoging. Alleen dat ging geleidelijk en niet in hele grote stappen.
Om van Drupal 7 naar 8 of 9 te gaan moeten wel de nodige D7 modulen, die er nu gebruikt worden, ook in die hogere Drupal 8 of 9 versie beschikbaar zijn.
-------
Lijsten samenstellen met bepaalde kenmerken, zoals artiest, en/of jaar, en/of genre etc. gebeuren m.b.v. een view (overzicht).
Die view heeft taxonomie termen nodig om op te kunnen (uit)zoeken. Zijn die er al allemaal of missen er nog de nodige?
In de node, welke je gebruikt om nieuwe inhoud te maken, moeten al die taxonomie velden aanwezig zijn. Later alsnog een nieuw taxonomie veld toevoegen kan wel, maar om het een verplicht veld te maken lukt alleen met het nodige kunst en vliegwerk.
Op https://noww.nl/agenda ziet men een view met 3 verplichte invulvelden bij de agenda-node. Er was ooit nog een 4e veld, welke echter niet verplicht was en die daarom de nodige problemen in een view gaf.
----
Dus je moet kijken of de nodige mudulen te verkrijgen zijn én heb je genoeg ingevulde velden om er een view van te kunnen maken?
Qua ingevulde velden kom je denk ik tekort.
Ik zou zelf totaal opnieuw beginnen met een goed uitgewerkte node template en de oude gegevens voor zover nog correct weer gewoon invullen. Zo te zien minder dan 60 albums dus dat is zo gedaan als de basis maar goed in elkaar zit.

Door Frank Groen op 6 mei, 2020 - 12:33

Bedankt voor alle reacties. Php op server naar hogere versie geeft geen resultaat. Terugzetten naar 5.# gaf een weer werkende website, masr die optie is er niet meer bij de hosting provider.
Ik denk dat dit einde website betekent, tenzij er iemand is die mij tegen een redelijk bedrag kan helpen. Of ik moet de loterij winnen ;-)

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 6 mei, 2020 - 13:32

Installeer nu eerst eens een nieuwe versie in D8 met de nodige extra modulen.
Daarna handmatig de inhoud van de D7 versie overzetten naar de nieuwe.
Die inhoud kan je grotendeels uit de oude database/site halen.
Dingen als afbeeldingen en pdf hoeven niet meer gemaakt te worden.

Ja dit kost allemaal tijd, maar het alternatief is niets en tijd heb je genoeg. Wat maakt het uit als de website nog wat langer niet werkt?

Door Frank Groen op 6 mei, 2020 - 12:55

Ik heb totaal geen kennis van Drupal, MySQL en PHP.... zal kijken of ik de boel lokaal op mijn PC draaiend kan krijgen.

afbeelding van belba
Door belba op 7 mei, 2020 - 04:20

Zoals je schrijft kan je nog terecht op het admin gedeelte. Diep eens in de materie migratie. Je kan al een behoorlijk geslaagde migratie doen met de standaard Drupal 8 modules in core. Hoogst waarschijnlijk verlies je helemaal. niets. Hier heb je alvast een link waar je kan starten. Zelf heb ik wel wat problemen ondervonden met het overzetten naar PHP 7, maar uiteindelijk alles kunnen oplossen met composer. Maar dat zal een brug te ver zijn vrees ik. Als je niet echt vastzit aan layout, volg de aanwijzingen zoals hierboven en maak gebruik van de migratie modulen voor het verzetten van je inhoud. Voor het behoud van je huidige website voorlopig, vermoed ik dat er lang geen update is gebeurd. Doe eens een core update en update al je modulen. grote kans dat het terug werkt. Voor je dit doet, zorg zeker voor een backup. Geef een seintje als je meer hulp nodig hebt.

Succes, Jan

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 7 mei, 2020 - 09:39

Je moet wel naar nieuwe bronnen voor de informatie op de website gaan zoeken, want http://www.freebase.com/ en bijbehorende Api https://developers.google.com/freebase/ werken niet meer.

Door Frank Groen op 7 mei, 2020 - 21:28

Bedankt zover, ik ga met de tips aan de slag.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.