Hoe kan ik een usernaam tonen ?

Hallo,
Ik zou graag bovenaan een tekst 'Hallo, ', gevolgd door de usernaam tonen.
Ik heb dit geprobeerd via een blok en een token [user:field_naam], maar ik krijg dan de melding dat dit een ongeldig token is, hoewel ik dit wel kan gebruiken in een mail.

Iemand een idee hoe ik dit moet doen?
Dank u.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Gust Van Mierlo
Door Nick Van den Broeck op 3 december, 2015 - 20:56

Dag Gust,

normaal gezien staat er onder het tekstvak van het blok een lijst met dingen die de tekstopmaak gaat vervangen. Staat daar iets tussen in de zin van 'Globale tokens zullen vervangen worden door hun respectievelijk waarden (bijvoorbeeld: [site:name] of [current-page:title]).'?
Verder is bij mij de token om de gebruikersnaam te tonen [current-user:name].

Als die zin inderdaad bij de tekstopmaak staat, dan kan je rechts op 'meer informatie over tekstopmaak' gebruiken om een pagina te vinden met de verschillende tokens.

Staat die zin er niet, dan worden er geen tokens vervangen. Je moet dan de tekstopmaak aanpassen om dit toe te staan. Dit doe je in het administrator menu: Instellingen -> Inhoud samenstellen -> tekstopmaak.
Kijk wel een beetje uit: als je een tekstopmaak aanpast, dan geld die aanpassing voor alle gebruikers die deze opmaak kunnen gebruiken. Zorg dus dat je niet ongewenst gebruikers toegang tot tokens geeft.

Ik moet wel toegeven dat ik op mijn website de tokens module (https://www.drupal.org/project/token) heb geïnstalleerd. Deze geeft toegang tot meer tokens, ik weet zo niet of de username bij de standaard tokens zit of niet.

Helpt dit?

Door Gust Van Mierlo op 5 december, 2015 - 07:47

Dank u, Nick.
Als ik 'current-user:' gebruik ipv gewoon 'user:', dan lukt het wel. Probleem is nog wel dat ik enkel in een bloktitel tokens kan gebruiken en niet in de blokinhoud. Ik heb ook de module 'Entity Tokens', maar bij Instellingen -> Inhoud samenstellen -> tekstopmaak, zie ik nergens hoe ik tokens moet toestaan.

Door Nick Van den Broeck op 5 december, 2015 - 11:36

Bij Instellingen -> Inhoud samenstellen -> tekstopmaak zie je een lijst van de beschikbare tekstopmaken op het systeem, evenals de rollen die toegang hebben tot die opmaak. Helemaal rechts staat 'instellen' en 'uitschakelen'. Klik op de 'instellen' link van de opmaak waar je de tokens aan wilt toevoegen.
Je krijgt een nieuw scherm met eerst de naam van de opmaak, dan een lijst checkboxjes met de rollen die er toegang tot hebben en daaronder een lijst met de beschikbare filters. Daar zou 'Tokens vervangen' moeten tussen staan. Zet het vinkje aan, onderaan opslaan en het zou moeten werken.

Staat deze optie er niet, dan moet je een module installeren om er toegang toe te krijgen. Daar heb je de 'token filter' module voor nodig (https://www.drupal.org/project/token_filter).
Deze website toont een uitleg over dit systeem: https://www.ostraining.com/blog/drupal/tokens-in-drupal-fields/

Door Gust Van Mierlo op 5 december, 2015 - 13:01

Dank u, Nick, probleem opgelost.
Ook bedankt voor de link naar Ostraining? Ik heb mij direct ingeschreven!

Door Nick Van den Broeck op 5 december, 2015 - 15:11

Graag gedaan.
Die OStraining kwam ik tegen op Google, ik ben er zelf geen lid van.

Door Gust Van Mierlo op 6 december, 2015 - 13:26

Nieuw probleem :
Bij het uitloggen van mijn website, zag ik 'Hallo, [current-user: field_naam]. OK, dacht ik, ik moet de rollen nog instellen van dat blok. Nadat ik dat gedaan had en weer uitlogde, was het nog niet verdwenen. Het blok verborgen maken, cashe wissen, cookies wissen, dat alles helpt niet. Zelfs het blok definitief verwijderen geeft niet het gewenste resultaat: het is wel weg als je ingelogd bent, maar verschijnt weer na het uitloggen.

Door Nick Van den Broeck op 6 december, 2015 - 21:39

Hmm, dat is inderdaad wel vreemd. Voor zover ik inzie zou je de klus inderdaad moeten klaren door het blok enkel aan ingelogde (authenticated) gebruikers te tonen.
Sorry dat ik het moet vragen: maar ben je zeker dat alles juist staat ingesteld? Er is duidelijk iets iet pluis: als je het blok verwijdert hebt (of aan geen enkele regio hebt toebedeeld), dan moet het weg zijn. Tenzij er nog ergens een module iets heel speciaals doet (Maar zelfs dan nog).

Probeer misschien eens eerst het blok zover te krijgen dat hij enkel toont aan ingelogde gebruikers. En nadien het token toevoegen.

Als je er echt niet uitkomt, moet je meer informatie tonen. Een screenshot of zo.

Door Gust Van Mierlo op 6 december, 2015 - 23:25

Probleem opgelost!
Ik herinnerde mij ineens iets over caching in http://www.drupalin24dagen.nl/dag-22-drupal-perfomance.
Via 'Instellingen/Prestaties' heb ik de Drupal cache geledigd en that did the job.
Nogmaals bedankt voor je bereidwillige antwoorden. Ik hoop dat ik je ook een keer kan helpen!

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.