afbeelding van BertAlert

Hulp, waar bepaal je in een drupal installatie hoe 'pages' geopend worden?

Ik heb een drupal 6 website geërfd van een collega die deze voor zijn zus heeft gemaakt en onderhield.
Deze oudere website heeft nogal wat hacks geïmplementeerd doorheen de jaren heb ik de indruk.

Zo is er een menu structuur gemaakt in 3 talen zonder modules die meertaligheid aanbieden.

Ik heb dus nu het volgende probleem dat bij het klikken van enkele submenu items, de verkeerde containers rondom geladen worden. Dus bv, ik klik op villes/Anvers en de hele website rondom blijft in het frans waarbij de juiste pagina op de juiste plaats geladen worden.

Daarnaast is een ander submenu .villes/Lier. Als ik deze aanklik veranderd de hele website rondom in't nederlands maar wordt wel de juiste node geladen.

De menu links hebben exact dezelfde instellingen, de pagina's ook (parent item etc)

Kan iemand me hiermee helpen aub, ik begrijp het niet.

Het gaat over volgende website: http://www.touristram.be

Bert.

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
BertAlert
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 3 december, 2014 - 03:11

@Bert
De website is niet meertalig d.m.v. een module, maar door via het hoofd menu (Nederlands, Français, English) de bezoeker naar aparte nodes voor die talen te leiden.

Zo te zien zijn er geen pagina's aangemaakt voor Lier in het Frans. Ik kom als ik op de link klik op dezelfde Nederlandse node uit.

Ik raad je aan om de hele website opnieuw op te zetten in D7 en dan de ongeveer 200 oude nodes één voor één kopiëren en plakken in nieuw te maken nodes. Deze dan aanvullen met de ontbrekende (Franse)nodes.

1 dag werk schat ik voor iemand die redelijk thuis in Drupal is.
Het meeste werk gaat zitten in het zoeken van een meest geschikte thema, want het huidige gebruikte thema https://www.drupal.org/project/atck is er niet voor D7

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 3 december, 2014 - 11:20

Ik had er gisteren ook al naar gekeken maar de node voor Lier zijn wel degelijk andere in Frans en Nederlands: 192 en 190 (en 191 voor de lege Engelstalige node).
Ik zou om te beginnen zo snel node 192 van een Franstalige tekst voorzien en dan geleidelijk aan op de achtergrond een meertalige site opzetten. Dan kan in een latere fase eventueel ook eenvoudig een Duitse vertaling toegevoegd worden.

Jo

afbeelding van BertAlert
Door BertAlert op 3 december, 2014 - 11:26

Klopt, ik heb inderdaad een aparte franse versie van LIER aangemaakt. Maar op de 1 of andere manier triggert deze pagina de website om terug naar NL te switchen.

@Jo, bedankt voor je reactie, maar een snelle oplossing is precies niet zo éénvoudig ? Meertaligheid in deze super verouderde drupal installatie opzetten is geen optie. De site valt in duigen als ik dat zou doen. Ik zou naar D7 switchen als daar budget voor zou kunnen vrijkomen maar dat is ook geen evidentie :-). Dus ik moet hier nog even mee verder.

@Niek, bedankt voor je reactie, maar zoals hierboven vermeldt, budgetwise is dat geen evidentie, en ik ben Drupal zo'n beetje verleerd door er veel te weinig mee bezig te zijn. Ook al heb ik al met i18n gewerkt op verschillende websites enkele jaren geleden. Zijn er freelance drupallers die voor zo'n projecten openstaan en te betalen zijn?

Mvg Bert.

_______________
DRUPAL FANATIC

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 3 december, 2014 - 13:16

Je moet ook geen meertaligheid gaan opzetten in D6, bij het uitkomen van D8 vervalt de ondersteuning van D6. Dat zal nu wel niet voor de eerstvolgende weken zijn, maar toch...., je houdt er beter rekening mee.

Misschien is wachten op D8 wel een optie?

Jo

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee