afbeelding van DannyDW

Imagepicker onder Drupal V7

Wij zijn onze oude website onder drupal 6 volledig opnieuw aan het opbouwen onder drupal 7.
Onder drupal 6 werkte imagepicker perfect maar onder Drupal 7 zitten we met een probleem:

Op een lokale XAMPP installatie werkt imagepicker perfect en kunnen we afbeeldingen importeren en inserten in de tekst (we gebruiken CKeditor)
Op ons domein (bij one.com) verschijnt er echter alleen maar een placeholder met de tekst "image" maar de afbeelding zelf is niet te zien, noch in CKeditor noch in de pagina zelf. Nochtans worden de afbeeldingen correct ge-upload en zijn die correct terug te vinden in sites/default/files/imagepicker/
Noteer dat we dit getest hebben op een standaard Drupal 7 installatie met alleen CKeditor en Imagepicker als bijkomende modules.
Ook wanneer we gewoon de CKeditor functie insert image gebruiken met een relatief pad of een volledige URL verschijnt de afbeelding niet.
De enige voorwaarde die ik kan vinden voor imagepicker is dat PHP niet in safe mode mag werken, wat volgens one.com niet het geval is.

Iemand enig idee waar de oorzaak kan liggen ?

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
DannyDW
afbeelding van Erwin
Door Erwin op 25 maart, 2014 - 13:17

Krijg je de afbeelding te zien wanneer je het pad rechtstreeks in de location bar ingeeft? Zo niet, welke errorcode wordt er gelogd in je access logs?

afbeelding van DannyDW
Door DannyDW op 25 maart, 2014 - 14:56

Hallo Erwin, bedankt voor de reactie.

Ik ben er ondertussen ook achter gekomen dat ik die URL van de afbeelding eens moest gaan bekijken, maar die is correct /sites/default/files/imagepicker/1/b.png en de afbeelding staat daar ook effectief.

Ik stel wel vast dat met www.technologyspot.be/sites/default/files/imagepicker/1/b.png in de browser rechtsreeks in te geven, ik een Internal server error terugkrijg.

Tevens vastgesteld dat ik in CKeditor wel een afbeelding rechtstreeks van internet kan invoegen, maar wanneer de link naar mijn eigen site verwijst lukt het niet.

Nu weet ik dat er soms at problemen zijn met de rechten van /files en ben daar ook gaan naarkijken en heb alles volledig open gezet (777) maar zonder resultaat. Ik ben geen Unix/Linux kenner en weet niet of er mogelijk iets anders mis kan zijn met de rechten, want ik had gisteren ook problemen om mijn site volledig leeg te maken: de folder /sites kon ik gewon niet deleten en daar heeft one.com dan even iets aan de rechten gedaan zodat ik dat wel kon. Daarna heb ik drupal 7 terug van scratch geinstalleerd om het probleem in een zuivere omgeving te kunnen testen.

Enig idee waar ik nog verder kan gaan kijken ?

Danny

Danny

afbeelding van Erwin
Door Erwin op 26 maart, 2014 - 20:56

Misschien dat in het verborgen .htaccess bestand een verkeerde redirect werd geconfigureerd?

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 26 maart, 2014 - 21:13

Probeer eens de IMCE module. Ik heb die op een site bij one.com wel werkend gekregen (zonder speciale truuken trouwens). En zoek zo snel mogelijk een nieuwe hostingpartner. Niets dan miserie met Drupal bij one.com.

Jo

afbeelding van DannyDW
Door DannyDW op 26 maart, 2014 - 22:07

Het probleem had blijkbaar inderdaad te maken met de .htaccess file in /sites/files waar (tenminste bij one.com) ook alle regels met "options" moeten weg gecommentarieerd worden met # zoals dat ook nodig is in de .htaccess in de Marin directory.
Dank zij de hulp van de Engelstalige help desk was dat op een kwartiertje gevonden. Ik had van een collega al wel vernomen dat de Engelstalige chat help desk qua Drupal veel competenter is dan de Nederlandstalige, en dat heb ik nu aan de lijve ondervonden.
Allen bedankt voor de suggesties

Danny

Danny

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.