Internet Explorer 7 en Drupal

Ik werk met Internet Explorer 7 en zie op www.drupal.org en www.drupal.be de bodytekst alleen een fractie van een seconde, nadien blank. De zijkolommen blijven zichtbaar en ook de antwoorden op de basistekst. De homepage is wel dan wel volledig leesbaar.

Is dit probleem bekend ?

Ik heb dit wel niet bij een eigen website (met Drupal 4.7.3 aangemaakt).
Dit bericht werd noodgedwongen met een Mozilla browser ingebracht.

02/09/06 12.47

Auteur: 
filip230
afbeelding van Xano
Door Xano op 2 september, 2006 - 21:39

[IE-bash]Sorry, maar als je IE gebruikt, dan moet je gewoon voorbereid zijn op bugs[/IE-bash]

Ik heb het probleem niet gezien (IE7 draait hier niet, heb namelijk geen SP2 en zit ook maar tijdelijk in Windows ivm Photoshop), maar als ik zo zie wat jij beschrijft, dan lijkt het mij dat IE zich verslikt in de stylesheet van de Drupal sites. Laad de pagina nog eens en bekijk de broncode, is alles dan wel gewoon zichtbaar? Zoja, dan is het zeker weten een stylesheet issue.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door filip230 op 2 september, 2006 - 23:09

De broncode van de pagina is inderdaad volledig.

afbeelding van Xano
Door Xano op 2 september, 2006 - 23:17

Dan is het gewoon een bug in de CSS ondersteuning van IE. Ik raad je aan om gewoon Firefox of Opera te gebruiken. Deze zijn minimaal net zo veilig (waarschijnlijk véél veiliger), ondersteunen veel meer (goede) code en ze zijn sneller, zeker Opera schijnt retesnel te zijn.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van bockereyer
Door bockereyer op 14 september, 2006 - 12:07

Waarom de Europese commissie niet aan het werk zetten? Maak van CSS een ISO-standaard. Ofwel is de browser compatibel met de standaarden ofwel dikke boete. Voor iedere browser van hetzelfde laken een broek. Zet je Europese afgevaardigden onder druk - start een petitie. Hopelijk zit er een afgevaardigde tussen die zijn naam en faam wil lenen aan het voorstel en er mogelijk electoraal voordeel uithaalt.

nunc est bibendum

nunc est bibendum

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 4 september, 2006 - 16:57

De oorzaak bij de gebruiker leggen lijkt mij geen oplossing. Het niet lang duren of IE6 gebruikers gaan zijn op IE7. De CSS moet daar gewoon rekening mee houden. Kortom, werk aan de winkel.

-- Erik

afbeelding van Xano
Door Xano op 5 september, 2006 - 12:00

Dus jij vindt dat webdesigners maar rekening moeten houden met de slechte kwaliteit die de MS programmeurs afleveren? Beetje omgekeerde wereld he.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 5 september, 2006 - 12:41

Dat MS de verspreiding van CSS een slechte dienst bewijst met haar browsers staat als een paal boven water. Maar het is helaas een feit waar niet aan valt te ontkomen. IE6 bugs worden vervangen door IE7 bugs. Gebruikers gaan straks upgraden of krijgen met een nieuwe PC er automatisch IE7 bij. Groepen kritische gebruikers kiezen misschien voor een andere browser. Maar het gros zal het een zorg zijn hoe hun browser heet, zolang ze maar kunnen surfen en chatten.
Als je een website ontwerp voor een breed publiek, moet je met de meest gebruikte browsers rekening houden. En IE hoort daar bij.
Begrijp me niet verkeerd. Ik baal ook van de CSS ondersteuning door MS. Maar als IE7 eenmaal uitgekomen is, zit er weinig anders op dan er rekening mee te houden. Tot die tijd kunnen we nog bugs rapporteren. Als dat voor jouw de omgekeerde wereld is, ... Welkom in die van mij.

P.S. Gisteren IE7 gedownload en Drupal.org bekeken. :(( De contentwrapper-div dekt z'n eigen inhoud af, en meer van dat fraais.

-- Erik

afbeelding van Xano
Door Xano op 5 september, 2006 - 17:57

OK, ik dacht dat jij zo'n MS-freak was die maar vond dat iedereen zich aan MS moest aanpassen :-P

Het probleem is alleen dat je SP2 voor IE7 nodig hebt, en ik geen SP2 heb. Ik daar even mee wachten totdat ik Windows opnieuw ga installen (SP2 op een bestaande installatie is meestal geen geweldig succes). Ik hoop ook dat IE7 op welke manier dan ook onder Linux te draaien valt...

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 4 september, 2006 - 23:38

Steven Wittens (de designer van drupal.org) heeft hierover geschreven:
Zie http://acko.net/blog/the-ie7-myth

Blijkbaar zou dit te wijten zijn aan (niet volledig compatible) css-trukjes die men heeft moeten uithalen om de site fatsoenlijk op IE6 te kunnen tonen; en onder IE7 zouden die dan weer niet meer werken.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.